Vakıf Katılım web

PKK'LI TERÖRİSTLERİ DE ALLAH'A HAVALE EDİYOR MUSUNUZ?

Arzu ERDOĞRAL 05 May 2021

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Dünya Sağlık Örgütü 'Alkol ve Kovid-19' uyarısı yaparken aynı zamanda İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerde alkol ile ilgili bu süreçte uygulama örnekleri varken iş Türkiye'ye gelince yaşam tarzına müdahale oluyor.

Türkiye’yi gereksiz gündemlere boğarak konuşulması gerekilenleri konuşmamızı engelliyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü 'Alkol ve Kovid-19' uyarısı yaparken aynı zamanda İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerde alkol ile ilgili bu süreçte uygulama örnekleri varken iş Türkiye’ye gelince yaşam tarzına müdahale oluyor.

Senelerdir göremediler birtakım önlemleri almak yaşam tarzına müdahale için yapılmıyor.

Dünya Sağlık Örgütü yayınladığı metinde, alkollü içecek tüketiminin sigara kullanımını da artırdığı belirtilerek, bunun da Kovid-19 semptomlarının daha da ağırlaşmasına yol açtığı konusunda uyarıda bulunuluyor.

Bu arada, biri bitiyor, biri başlıyor.

Alparslan Kuytul ve provokasyon ekibi ortaya çıkarak gündemi karıştırıyor.

Biz ise konuşulması gerekeni yine konuşamıyoruz.

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında, Mehmetçiklerimizin mücadelesinin geldiği noktayı tam anlamıyla bilmiyoruz.

Seçim sürecinde sık sık terör örgütü YPG/PKK'ya göz kırpan açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, gerçek gündemini gizlemeyerek terör örgütü için ne gerekiyorsa yapıyor. Bir süre önce ABD'den Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütüne 240 TIR dolusu silah ve mühimmat gönderildi.

ABD, teröristlerin sağlık malzemesinden, maskesine kadar da düşünüyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG, ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez bir lobi firması olan "Jim Dornan Strategies" ile anlaşma yaptı.

"DEAŞ terör örgütüyle sözde mücadelesine" ilişkin lobi çalışmaları bu firma üzerinden yürütülecekmiş…

Hep aynı köhnemiş hikaye!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan bir raporda ise terör örgütü PKK'ya katılan kadınların yüzde 49'una HDP'nin aracılık ettiği bilgisine değinilmesi de gündemde gerektiği gibi ilgi görmüyor.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen 'Pençe Yıldırım' ve 'Pençe Şimşek' operasyonları ile 'Eren Cudi-Besta' operasyonları ise aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında, bir mağarada aralarında bir bölge sorumlusunun da bulunduğu 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklaması da pek ilgi çekmiyor.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 4 ayrı noktasına 5 kilogramlık 6 plastik patlayıcı yerleştirerek sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen PKK/KCK terör örgütü üyesi 2 kişi ile irtibatlı oldukları 1 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken ne büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünün de farkında bile olunmadı.

Terör örgütünün ise yakından takip ettiği bu süreç ile ilgili korkuları had safhada! Sözde yöneticiler korku içerisinde!

Al Monitor’de yazan Fehim Taştekin adlı şahısın yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Terörün kökünü kazımakta kararlıyız” mesajına ve terör örgütünün açıklamalarına değiniliyor.

Yazıda “24 Ağustos 2016’da Fırat Kalkanı Harekâtı, Osmanlı’nın Suriye'yi ele geçirdiği Mercidabık Savaşı'nın 500'ncü yıldönümüne denk getirildi. Erdoğan, 2018’de Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin zaferini, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'ncü yıldönümünde Çanakkale’deki törende ilan etti. 9 Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekâtı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’nin tehdidi üzerine Suriye’den çıkarılmasının 20’nci yıl dönümünde başladı” sözleri nasıl yakın bir takip yapıldığını gösteriyor.

Türk ordusunun neler yaptığı ve yapacağının söylendiği yazıda sınır boyunca Türkiye’ye sızmaları önleme yönündeki konuşlanmanın yeni stratejiyle birlikte kamplar arasındaki geçişleri önleme hedefine yöneldiği yorumuna yer veriliyor.

Al-Monitor’a konuştuğu söylenen PKK’lı bir teröristin sözleri ise yazıda “Üsler arttığı için Türk askerleri ile gerillaların (teröristlerin) iç içe olduğu bir durum oluştu. Sınırın Türkiye tarafında zaten karakol ve kalekolları var. Pençe serisinin temel amacı ‘karşı koridor’ kurmaktır. Bir cephe savaşı açmaktan öte geçişleri engelleyecek şekilde noktalar oluşturuyorlar” şeklinde yer alıyor.

Hakikaten merak ediyorum; CHP'li Ağbaba içki kısıtlaması ile ilgili “Bu yasağı getirenleri Allah'a havale ediyorum” derken PKK’lı teröristleri de Allah’a havale edip, askerlerimize de hiç bu kadar içten dua ediyor mu?

Gündeme sokulan yeni bir tartışma ise “Dilde dinselleştirmeye direnelim: Vefat değil ölüm”

Bu kafalara ne anlatılır ki!