PORTO'DAN KONYA'YA YOL VAR MI?

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Dünya çapındaki gururumuz, Milli bayrak taşıyıcı hava yolu şirketimiz THY ile her gün 16:05'de Porto'dan İstanbul'a uçabilirsiniz.

Dünya çapındaki gururumuz, Milli bayrak taşıyıcı hava yolu şirketimiz THY ile her gün 16:05’de Porto’dan İstanbul’a uçabilirsiniz. İstanbul’a indikten sonrası kolay, Konya’ya bir şekilde gideriz Allah’ın izniyle.

Bu “quelle-alâkâ” girişten meraklısı ne demek istediğimizi anlamıştır elbette ama biz efkâr-ı umumi için özetleyecek olursak; yarından sonra Perşembe günü gece yarısına doğru Portekiz’in Porto şehrindeki meşhur Dragao (Ejderha) Stadı’nda Portekiz Milli Futbol Takımı ile Katar 2022’ye gidebilmek için bir maç oynayacağız. Eğer Ay-Yıldızlı Milli Takımımız bu ön eleme maçını kazanırsa 29 Mart’ta Konya’da muhtemelen İtalyanlarla son bir play-off maçı oynamaya hak kazanabileceğiz. (bizimle aynı saatlerde İtalyanlar, Makedonlarla oynayacaklar Roma’da belki bir sürpriz olur ve Elif Elmas’ın Makedonya’sı Azzuri’leri saf dışı bırakıp rakibimiz olursa hiç şaşmayız)

Gördüğünüz gibi neresinden bakarsanız oldukça zor ve dolambaçlı bir yolumuz var “dost ve kardeş” Katar’da bu sene yapılacak “kış” Dünya Kupası’na katılabilmek için.

Hollanda’nın arkasından grubumuzu ikinci sırada bitirdiğimiz için geldi bunca külfet başımıza. Oysa biraz dikkatli olsak hiç bunlara gerek kalmayacaktı. Ne demiş atalarımız “demir tavında dövülür”.

Gençleştirilmiş yeni nesil milli takımımız henüz yolun çok başında. Hedefimiz bu sene 21 Kasım – 18 Aralık’ta yapılacak “Qatar 2022” gibi görülse de asıl hedef Almanya 2024 bizim çocuklar için. Stefan Kuntz’un önderliğinde Almanya’daki turnuvaya iştirak etmemiz ve orada göğsümüzü kabartacak sonuçlar almak için bu günler ekim-dikim günleri bizim için.

Cristiano Ronaldo ve arkadaşları için de oldukça dramatik bir maç olacak bizimle yapacakları karşılaşma. Dünya futbol sahnesinin soyu tükenmiş “GOAT”larından birisi olan Ronaldo, son turnuvası olarak görüyor Katar’ı. Bu motivasyon tüm Portekizlilerde var. Portekiz medyasını biraz tarayınca görüyorsunuz ki –sağolsun Google translate- Ronaldo’yu veda turnuvasına taşımak için bizi ve muhtemelen İtalya’yı geçip Doha’ya varmak milli bir mesele halini almış adamlarda. Bizim için böyle bir konsatrasyon söz konusu değil elbette. Bizim için olursa “olur” suyu, olmazsa pilav suyu kıvamında bir maç en fazla. Bizim için istatistik olan maç Portekizliler için ölüm kalım maçı.

Herhangi bir turnuvada grup kuraları çekildiğinde Portekiz ve İtalya’yla aynı gruba düştüğümüzde bile ölüm grubuna düştük falan diye feveran edeceğimiz gerçeğinden hareketle Katar yollarında önce Portekiz’i Portekiz’de sonra İtalyanları Konya’da yenip bu işi kotarmak şu an için hayal bizim için.

Onun için stressiz ve rahat bir maç oynayacak Milli Takım. Gençlerin birbirlerine alışması, geleceğe güvenle bakabilmemiz için hazırlık maçlarından birisi olarak bakabiliriz. Porto’dan Konya’ya değil de Porto’dan Almanya’ya yapacağımız uzun ve meşakkatli yolculuk için iyi bir başlangıç hedefliyoruz realist bir bakış açısıyla.

Futbol Milli Takımıza üstün başarılar dileyerek yolları açık olsun diyoruz.

Haydi kalın sağlıcakla.

 

PS: GOAT küçük harflerle yazıldığında bildiğiniz gibi keçi demek, aynı zamanda greatest of all time'ın kısaltması. Yani, tüm zamanların en iyisi.