RADYOFREKANS İLE DERİ TEDAVİSİ (DERİ YIRTIK (ÇATLAK); AMELİYAT İZİ; YANIK İZİ TEDAVİSİ; DERİ SIKILAŞ

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Mikroiğneli Fraksiyonel Radyofrekans ile sivilce izi ve yara izleri ayrıca kozmetik olarak; cilt çatlağı, cilt yenileme, sarkmada kullanılır.

Mikroiğneli Fraksiyonel Radyofrekans ile sivilce izi ve yara izleri ayrıca kozmetik olarak; cilt çatlağı, cilt yenileme, sarkmada kullanılır. Altın iğne tedavisi olarak da bilinmektedir. Uçtaki mikroiğneler ile üst deri tabakasında küçük delikler açıp cilt altına verilen radyofrekans enerjisi cilt altını 60 dereceye kadar ısıtır. Bu etkenler ciltte onarım mekanizmalarını harekete geçirerek Kollojen sentezini sağlar. Ciltte sıkılık artar, parlaklık artar, çatlak, akne ve ameliyat izleri ve kırışıklıklar azalır. Yüze ve vücuda uygulandığı anda hafif kızarıklık olur ve 10 dk sonra kaybolur. Aynı başlığı aynı kişinin hem yüzüne hem vücuduna uygulayabiliyoruz. Deride sıkılaşma ilk haftalarda başlar ve erken etkidir bu tedavi.. 

İlerleyen haftalarda gözle görülen ve dokunmakla hissedilen gerginlik ve sıkılık oluşur. Bu iyileşme sıkılaşmada ilerlemenin her aşamada farkında olacaksınız. Ciltteki ince çizgiler, hafif renk farklılıkları ve ince çatlaklar için bir seans yeterlidir. Bunların yanında ciltteki yağ dengesizlikleri ortadan kalkar ve ciltte her alanda parlaklık oluşur.

İleri deri çatlakları ve derin akne izlerinde bu seanslar 4-6 seans çıkarıldığında beraberinde fraksiyonel lazer ile kombine edildiğinde her seansta deride sıkılaşma ve gençleşmede ilerleme çevreniz tarafından hissedilir. İşlem uygulanan bölgeye göre değişir. Krem ile anestezi sağlayıp yüz için ortalama 30 dk, vücut için değişkenlik göstermekte olup 45-60 dk sürmektedir. Etkinlik kişiye ve yaşına göre değişmekle birlikte hiçbir zaman işlem öncesi deriye dönüş olmaz..... 

Ortalama etki 1-2 yıl sürer, tedaviye aralıklı olarak devam etmek (1.5- 2 yıl sonra tekrar etmek) yeni cildinizle birlikte yaşlanma etkileri size zarar vermeden geçer ve yaşıtlarınıza göre on yıllık farklar atarak gençliğe doğru gerilersiniz... Bu tedavi deride yırtık (çatlak) olan kişilerde 16-17 yaşından sonra yapılabilmektedir ve etkisi daha hızlı görülmektedir; hatta seanslar daha az gerekmektedir. 

Ayrıca hamilelerde vücudun diğer bölgelerine radyofrekans dalgası verilmediği için bacak, eller ve yüz, boyun gibi bölgelere uygulanabilir. Doğumdan sonra ise göbek ve bel bölgesine uygulamak daha güvenlidir.

PRP veya SOMON-HYALÜRONİK ASİT veya FRAKSİYONEL LAZER ile kombine edildiğinde etki hemen başlar; seans sayıları daha azalmaktadır ve bu hasta tarafından fark edilerek yeterli bulunmaktadır. Ayrıca bu tür kombinasyonlar ile daha uzun süre etkinlik devam etmektedir.