​RİTZ CARLTON YER ARAMIYOR

Gülay YÜCEL 19 Tem 2017

Gülay YÜCEL
Tüm Yazıları
Bir süredir konuşuluyordu, nihayet açıklama geldi.

Bir süredir konuşuluyordu, nihayet açıklama geldi. 

Süzer Grubu, The Ritz Carlton’un yer arayışının söz konusu olmadığını duyurdu.

Dünya Gazetesinin "Lüks Otel Zinciri Ritz Carlton Boğaz'dan Ayrılıyor mu?" başlığıyla yer alan yazısı sonrası merak edilen konu açıklığa kavuştu.

Açıklamada, "Süzer Plaza bünyesinde konumlanmış olan ve kazandığı sayısız ödülün yanı sıra uluslararası alanda Dünyanın En İyi Oteli ödülüne de layık görülmüş bulunan The Ritz-Carlton İstanbul Oteli, 2001 yılından beri bünyemizde olup Türk turizmine hizmet vermektedir. Bulunduğu konum ve hizmet kalitesiyle fark yaratan ve kendi müdavimlerini oluşturan otelimizin herhangi bir yer arayışı söz konusu değildir. The Ritz-Carlton, İstanbul Oteli, bugünden sonra da Süzer Plaza'daki yerinde yerli ve yabancı misafirlerine hizmet vermeye devam edecektir." denildi.

——

71 turizm şirketi vergi istisnası

Dün gündemde arka sıralarda yer alan, sektör açısından önemli şu bilgileri paylaşmalıyım..

Yılın ilk altı ayında turizm sektöründe faaliyet gösteren 71 şirket vergi istisnası aldı.

2017’nin ilk yarısında vergi, resim ve harç istisnası alan 71 adet turizm sektörü şirketinin alınan istisnalarda beyan edilen döviz geliri 803 milyon dolar oldu.

6 aylık dönemde en fazla istisna alan sektör şirketleri 44 adet ile konaklama, 25 adet seyahat acentesi ve tur operatörlüğünde yer aldı. 

'Somut adım atma zamanı geldi'

TÜROB Başkanı Bayındır’ın “azimli” açıklamasına değinmeden olmaz.. 

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı geldiğini belirterek, "Darbe girişiminden en olumsuz etkilenen sektör olarak, istihdama ve ekonomiye olan katkılarımızın hiçbir kesintiye uğramadan devam etmesi azmindeyiz." dedi.

Bayındır, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) gerçekleştirdiği hain saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yediden yetmişe toplumun tüm kesimlerinin harekete geçmesi ile başlatılan milli direnişle ve milletin ferasetiyle akamete uğratıldığını anımsattı.

Menfur darbe girişiminde, Türkiye'nin en büyük kazanımı olan demokrasiye, tüm kesimler tarafından sahip çıkıldığını ve bu girişimin boşa çıkarıldığını hatırlatan Bayındır, turizm sektörü temsilcileri olarak demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin ve anayasal kurumlara karşı girişilen bu tür eylemlerin her zaman karşısında yer aldıklarını ifade etti.

Bayındır, şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu girişimden en olumsuz etkilenen sektör olarak, istihdama ve ekonomiye olan katkılarımızın hiçbir kesintiye uğramadan devam etmesi azmindeyiz. Ülkemiz turizminin tekrar parlak günlerine dönmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. 15 Temmuz gecesi, ülkesinin geleceğini kendi canının önünde görerek eline bayrağını alıp yollara çıkan, meydanları dolduran milyonlarca vatan sevdalısına da şükran ve minnet duygularımı sunarım."