ROCKEFELLER'DA YENİ YIL HEYECANI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
New York'ta Şükran Günü itibari ile büyük bir yeni yıl heyecanı başladı. Caddeler, apartmanlar, parklar her yer ışıl ışıl, bütün sokaklar parıl parıl.

New York’ta Şükran Günü itibari ile büyük bir yeni yıl heyecanı başladı. Caddeler, apartmanlar, parklar her yer ışıl ışıl, bütün sokaklar parıl parıl.

Yeni yıl demek, ağaç ışıkları demek. Bu sene 90.sı düzenlenen geleneksel “Rockefeller Noel ağacı ışıklandırma töreni” 30 Kasım 2022’de akşam 21:57’de gerçekleşti. Binlerce kişinin sadece bu ağacın ışıklarının yanmasını görmek için saatlerce soğuk hava ve yağmura aldırış etmeden beklediğini görmek beni büyük şaşkınlığa uğrattı.

Sırf meraktan gidip iki buçuk saat, ışıkların yanmasını bekledim. Malum 90 yıldır düzenleniyor ve binlerce kişinin akın akın gittiğini görünce nasıl bir ambiyans olduğunu yaşamak istedim. Hemen bu deneyimi mi anlatıyorum; eğer gazetemizden çalışan kartım olmasa sanıyorum ağacın yanına bile yaklaşamazdım. NYPD basın kartımı görünce, vip kapılarını sonuna kadar açtı ve bekleyen kalabalığın arasından sıyrılarak rahatça ağacın altına kadar gittim. Çoluk, çocuk, yaşlı demeden bekleyen kalabalığın arasına karıştım. Ve heyecanla beklerken geri sayım başladı 5,4,3,3,1 ve ışıklar yandı. Eeeee bunca binlerce kişi sadece bunun için mi bekledik diye hayretler içinde kalakaldım. Ne bir konser, ne bir havaifişek gösterisi, ne bir ışıklandırma hiçbir şey yok. Çok garipsedim. Bizde yapılan etkinliklere baktım, bir de dünyanın göbeğindeki en popüler etkinliğe. Bu insanlar gerçekten eğlenmekten anlamıyorlar bunu farkettim. Neyse ağaç ışıkları yandığına göre 2023 için geri saymamıza az kaldı. Bakalım önümüzdeki günlerde nerelerde, nelere göreceğim…