RONALDO GELSE KURTARAMAZ…

Burhan AKDAĞ 21 Oca 2023

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş'a kurtarıcı olarak Vincent Aboubakar ile anlaşmış, Beşiktaş yönetimi bu bir zamanlar bu takımı yalnız bırakan oyuncuyu adeta kurtarıcı gibi görüyor.

Beşiktaş’a kurtarıcı olarak Vincent Aboubakar ile anlaşmış, Beşiktaş yönetimi bu bir zamanlar bu takımı yalnız bırakan oyuncuyu adeta kurtarıcı gibi görüyor. Ne yazık ki Pısırık yönetim bununla kendini avutuyor. Bu olsa olsa kulübü bir müddet daha yönetmek için zaman çalmaktır. Beşiktaş JK’nün geleceğinden zaman çalmaktan başka bir şey değil. Bu arada unuttuğunuz,çok önemli bir gerçek var ne yazık ki uzatmaları oynadığınızın farkında değilsiniz.

Bana göre Vincent Aboubakar transferinden önce açıklamanız gereken çok önemli bir konu var. Aboubakar gerçekten sakat mıydı, kontratı uzamasın diye Yönetimin mi oynamasını istemedi. Yoksa kontratı uzamasın diye Aboubakar sakatım diyerek oynamak istemedi.

Beşiktaş taraftarı olarak bir zamanlar takımını yalnız bırakan bu futbolcunun tekrar bu takıma gelmesine hiç sıcak bakmıyorum. Benim gibi birçok taraftarında aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Benim ve benim gibi birçok Beşiktaş taraftarının kafasındaki bu soru işaretlerini silmeniz lazım. Beşiktaş taraftarı ve futbol kamuoyunun bilmesi lazım. Aboubakar 2021 yılında şampiyonluk yolunda mücadele ederken son 9 hafta neden oynamadı.

Taraftarın bildiği 2021 yılında Aboubakar sakatlığını öne sürerek mukavelesindeki “30 resmi maçta oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar” hükmünün yürürlüğe girmemesi için oynamamış, buna rağmen Beşiktaş Şampiyon olmayı mucizeler ile başarmıştı. Eğer gerçek bu ise Beşiktaş taraftarını kandıran bu futbolcu ne hikmetse yeniden baş tacı ediliyor. İşte Pısırık yönetimin basiretsizliği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Aboubakar’a nasıl güvenerek tekrar transfer ediyorlar şaşırmamak elde değil. Çok güzel bir laf hiç haklımdan çıkmaz hatırlatmak isterim. DENENMİŞİ DENEMEYECEKSİN. Denedin sana kazık attı, seni yanılttı, seni aldattı bunları bir kenara bırakıp seni tekrar yanıltması için tekrar seferber oluyorsun.

Ancak gerçek bu değil de yönetim oynatmaması konusunda Sergen Yalçın’a baskı yapmışsa durum daha da vahim. 2021 yılında şampiyonluk yolunda en önemli futbolcuyu oynatmaması için neden böyle bir baskı yapıldığını anlatmanız lazım. Mevzu para mıydı. Kontrat uzamasın diye böyle bir yola baş vurdunuz. Şimdi ise 2.5 yıllık kontrat yapıyorsun. Beşiktaş’ın 1.5 yılını çalmış oldunuz. Yazıktır günahtır. Eğer o zaman bu kontratı uzatsaydız geçen sene yaşadığımız sıkıntılar yaşamamış, bu sene yine Avrupa’da mücadele ediyor, Türkiye kupasından elenmemiş olurduk. Biz bunları neden yaşadık PISIRIKLIĞINIZDAN.

Beşiktaş JK bu Pısırık yönetimden bir an önce kurtulması lazım. Beşiktaş Kulübü Başkan’ına bir ton laf söyleyen Divan Başkanına hiçbir yaptırım uygulamayan, hatta kendilerini gelen şikayet dilekçesini bile Disiplin kuruluna havale edemeyen bu Pısırık Yönetimin suyu iyice ısındı.

Bakalım 1 Aboubakar ile nasıl şampiyon olacağız, bekleyeceğiz göreceğiz…