ROTASYONLA FİNALE!

Mustafa YAŞAR 28 Şub 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Muğdat'ın kaleye çektiği şut, auta yok, yok dağlara taşlara giderken Seleznyov'un iş bitiriciliğiyle gol olduğunda 'bu nasıl futbol?' dediğim dakikalardı.

Golü görünce de ‘böyle futbola, böyle gol’ dedim bu kez.

Galatasaray’ın Ahmet Çalık ile bulduğu beraberlik golü de pek farklı değildi doğrusu.

Rastgele ve tamamen futbol becerisinden uzak atılan bu iki golle devre bittiğinde zerre haz alınmayacak bir futbola şahit olmak nasıl can sıkıcıydı bilemezsiniz.

Düşünsenize Türkiye Kupası’nda yarı final düzeyinde bir maç izliyorsunuz ve sahada futbolu mumla arıyorsunuz.

Futbolun meyvesi gol ve ilk yarıda iki tane atılmış ancak onlara da gol demeye şahit lazım.

Gelelim bu tatsız, tuzsuz maçın benden yanalarına.

Akhisar’a karşı Bursaspor maçının ilk 11'inde 6 değişiklik yapan Fatih Terim, Martin Linnes, Maicon, Ryan Donk, Yuto Nagatomo, Sofiane Feghouli ve Bafetibi Gomis'in yerine Mariano, Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci, Iasmin Latovlevici, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'e şans verdi dün.

Bu kademede bu derece büyük çaplı rotasyon doğrusu büyük cesaretti.

Sonucu kötü olmadı belki ama Fatih Terim rakibi hafife almış orası net.

Deplasmanda alınmış 2-1’lik skorun avantajı ile kupada finale yakın olan Galatasaray için asıl hedef ligde şampiyonluk elbette ama bu eşleşmeden farklı bir sonuç çıksa lig şampiyonluğu mücadelesi de sekteye uğrardı diye düşünüyorum.

Türkiye Kupası'ndaki son 2 sezonunda çeyrek final oynayan Teleset Mobilya Akhisarspor ise dün tarihinde ilk kez yarı finalde mücadele ederken bu aşamaya kadar nasıl geldi anlamakta güçlük çektim.

Ligde orta sıralarda yer bulan ve düşme tehlikesi yaşayacak gibi görünmeyen Manisa temsilcisinin kupaya daha çok asılmasını beklerdim.

Bu futbol ve sonuçla rövanşta işleri oldukça zor.

‘Buraya kadarmış’ demeleri için önlerinde 90 dakika var artık!