​RUHUNUZU AÇ BIRAKMAYIN, BESLEYİN!

Esra KAZANCIBAŞI
Tüm Yazıları
Bir yıl daha bitmek üzere.

Bir yıl daha bitmek üzere. Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi? Şimdi biraz soluklanın. Kendinizi mutlu etmek için geride bırakmakta olduğumuz yıl neler yaptığınızı düşünün. İçinizdeki çocuğu sevindirecek hangi istekleriniz hep yarınlara ertelediğiniz belirsizliğin karanlığında kaybolup gitti? Geçtiğimiz yılbaşında kendinize verip de bir türlü tutamadığınız sözler nelerdi? 

Artık yeni yılda hayatınızın önceliklerinde kendinizi son sıraya koymaktan vazgeçmelisiniz. Kalbinizin isteklerine karşı kör, sağır olmayı bırakmalısınız. Sadece midenizi doyurmamalı, ruhunuzu da beslemelisiniz. İşte, ruhunu aç bırakanlara mutluluk reçetesi...

BEYNİNİZDEKİ SORUNLARI TATİLE ÇIKARIN!

* Güzel şeyler düşünün ki; güzel şeyler yaşayın. Çünkü düşünceler ve duygular  mıknatıs gibidir. Ne düşünürseniz, ne hissederseniz, o tarz enerjileri çekersiniz.

* Her fırsatta yürüyün. Tempolu bir şekilde adım atarken beyninizdeki tüm sorunları tatile çıkarın. Sadece içinde bulunduğunuz ana odaklanın. Kıpkırmızı bir gülün üzerindeki yağmur damlalarını fark edebilmek için beyninizi boşa alın.

* Maviliklerde kanat çırpan martıların özgürlük şarkılarını dinleyin. 

* Çocukluğunuzdaki gibi gökyüzündeki bulutlarla benzetme oyunu oynayın. 

* Bir köpeğin başını okşayın. Size bakışlarındaki saf sevginin sıcaklığı yüreğinizi ısıtsın. 

* Çocuğunuza, eşinize, annenize, babanıza, arkadaşlarınıza sık sık sevdiğinizi söyleyin, onların beğendiğiniz yanlarını takdir edin. 

* Masaja, saunaya, spora, yoga ya da meditasyon kursuna gitmek için adım atın, hemen kaydolun.

* İzlemek istediğiniz filmlerin listesi çöpe gitmesin. Mesela her cuma akşamı sinema ya da tiyatro gününüz olsun.

* Hangi lisanı öğrenmek veya bildiğiniz yabancı dili geliştirmek istiyorsunuz? Hemen bir kursa yazılın ya da özel ders alın. 

*  Çocukların dersi, evin yemeği, işle ilgili toplantıların yorgunluğu derken en yakın arkadaşlarınızla bırakın buluşmayı, uzun zamandır telefonla konuşacak zaman bile yaratamıyorsanız artık sorumlulukların zincirinden kendinizi kurtarma zamanı çoktan gelmiş demektir. Hadi, durmayın arkadaşlarınızla buluşmanın organizatörü siz olun, hemen sarılın telefona...

Yılın ilk ayında hayatınızda olumlu bir adım atarak, üzerinizdeki boş vermişlikten kurtulun. Yaşamı ertelemeyin! Mutluluğu da!