SESİMİ DUYAN VAR MI?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Gece gündüz demeden çalışan bütün yardım ekipleri ve gönüllüler bizlere bir kere daha umut ışığı oldular.

Elazığ depreminin üstünden 10 gün geçti. Yaralarımız hala çok taze, acımız hala çok taze. Nasıl ki üstünden yıllar geçmiş olsa da 99 depremini unutamıyorsak bu da hafızalarımızda çok uzun yıllar bizlerle birlikte olacak. Herkes dört bir koldan yardım için elinden geleni yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor. Yıkılan binalar, enkaz altından canlı çıkabilenler, çıkamayanlar, ailesini kaybedenler, ailesine kavuşanlar tarifi kelimelerle anlatılamayan farklı farklı her türlü duygunun yaşandığı koskoca 10 gün... Ama şunu da söylemem gerekiyor ki bu üzücü olay sayesinde, nasıl da birbirine kenetlenip yardım için elinden gelenin en fazlasını yapan bir millet olduğumuzu bir kere daha hatırladık.

Depremin ertesi günü Elazığ’a koca bir çuval mont ve bot yardımı gönderen Demet Akalın. Dışarıdan baktığımızda kimseyi umursamıyor gibi görünse de ben artık Demet Akalın’ın pamuk gibi bir kalbi olduğuna inandım. Yaşadığımız her üzücü olayda ortamı güzelleştiren adam Haluk Levent, sen iyi ki varsın. Milyonları canlı yayına kilitleyen Acun Ilıcalı da her zaman ki gibi farkını ortaya koydu. NBA Cleveland Cavaliers forması giyen çok değerli Cedi Osman binlerce kilometre uzaktan maçta attıkları her 3’lük sayı atışı için bağış yapacağını duyurdu ve NBA maçı karşılaşması boyunca reklam panolarında “ELAZIĞ-MALATYA DUALARIMIZ SİZİNLE” yazısı Türkçe olarak paylaşıldı. Ve ismini paylaşamadığım onlarca güzel yürekli insan hepinize çok teşekkürler.

Gece gündüz demeden çalışan bütün yardım ekipleri ve gönüllüler bizlere bir kere daha umut ışığı oldular. Elazığ’da yaralar sarılacak ama peki ya beklediğimiz İstanbul depremi acaba bizleri nasıl, nerede yakalayacak? Bu süreçte gönüllü olabileceğimiz kuruluşları özellikle AFAD VE AKUT‘u bolca araştırmaya başladım hatta iki gün sonra AKUT ile bir tanışma toplantısına katılacağım. Hazır imkanımız ve gücümüz varken özellikle İstanbul’da yaşayanların gönüllü olarak acil durumlarda yardım ekiplerinde görev alma eğitimlerine katılmalarını şiddetle tavsiye ederim, çünkü yarın bizleri neyin beklediğini hiç ama hiç bilmiyoruz. AFAD’a gönüllü başvurusu için e-Devlet üzerinden başvuru yapılmakta, AKUT ise kendi internet sitesindeki paylaştıkları link ile başvuru almakta. Ben ne yapabilirim demeyin, birlik olunca her şeyi başarabiliriz.

Sevgi ile kalın...