SILA KARİYERİNİN İLK EP'SİNİ YAYINLADI

Micheal KUYUCU 10 Mar 2019

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Dört şarkıdan oluşan yepyeni EP'si 'Acı'yı dinleyicilerle buluşturan Sıla, müzik kariyerinde ilk kez bir EP yayınladı.

Dört şarkıdan oluşan yepyeni EP’si ‘Acı’yı dinleyicilerle buluşturan Sıla, müzik kariyerinde ilk kez bir EP yayınladı.

Enstrümantal ağıt yaptı

‘Acı’ya bir giriş niteliğinde olan, enstrümantal ‘Ağrı’ ile açılan EP’de yer alan tüm şarkıların sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşıyor. EP’den ilk olarak; geçtiğimiz hafta YouTube üzerinden ‘Sabır’ın akustik versiyonunu dinleyicilerle paylaşarak adeta sürpriz yapan Sıla, bu şarkının albümde yer alan versiyonunun bestesini Efe Bahadır’la birlikte yaparken, şarkının düzenlemesini ise Gürsel Çelik’e emanet etti. EP’de ‘Sabır’ın Efe Bahadır imzalı bir Club Remix versiyonu da yer alıyor. EP’nin duygusal çalışması ‘Medet’ ise Sıla ve Sezen Aksu ortaklığında hayat buluyor. Sözleri Sıla Gençoğlu, müziği Sezen Aksu’ya ait olan ‘Medet’in düzenlemesinde ise Burak Erkul’un imzası var.

Sırada üç tane daha EP var

İlk olarak Efe Bahadır’la birlikte kaydettikleri ‘Sabır’ın akustik versiyon videosunu dinleyicilerle buluşturan Sıla, ‘Acı’ EP’sini de tüm dijital platformlar üzerinden müzikseverlerle paylaştı. ‘Acı’ ile birbirini tamamlayacak olan 3 EP daha yayınlamaya hazırlanan Sıla yeni çalışmasını şu sözleriyle betimliyor:

“Her EP bir kelimeden oluşacak”

“Bugüne kadar benim adıma bilgilendirici basın bültenleri aldınız. Bu defa ben yazayım istedim. Üretim hayatımda kalbimi ve zihnimi dinç ve aydınlık tutan nadir dinamiklerden biri. Hali hazırda geldiğimiz noktada tüketim de bir o kadar hızlı ve sabırsız. Güncel ve çağdaş kalabilmek adına yeniliğe doğru yola çıkmanın bizim için doğru olacağını düşündüm, düşündük. Şarkılarımızı, duygu ve düşüncelerimizi sizlere yavaş zerk etme yolunda kanaat getirdik. Albümümüzü dörde böldük. Her biri tek kelimeden oluşuyor. Planlamamıza şayet hayat karışmazsa bir sene içinde bu dört kelimenin arkadaşlığıyla bir cümle benden size hediye olacak. İlk kelamımız ‘ACI’. ‘Acı’, ‘Ağrı’, ‘Sabır’ ve ‘Medet’ten oluşuyor.”

Orhan Ölmez “Sessiz”

Orhan Ölmez, yeni albümü ‘Sessiz Sessiz’i müzikseverlerin beğenisine sundu. Ölmez, albümünde 19 şarkıya yer verdi. 14 şarkının sözü ve müziği sanatçının imzasını taşırken, albümde 2 düet ve 1 cover şarkı yer alıyor. 1 yılda tamamlanan kayıt süreci, Türkiye ve Almanya’da gerçekleştirildi.

Doğu ve batı müziklerinin renklerini yorumlayarak kendine has bir müzikal ifade ortaya koyan sanatçı, arşiv niteliğindeki albümüyle uzun süre adından söz ettireceğe benziyor.

Sultangazi’ye yeni bir heyecan geliyor

Yerel seçimler yaklaştıkça il ve ilçe belediyelerinin adayları da çalışmalarını hızlandırıyor. Bu adaylardan biri de Sultangazi İlçesi Ak Parti Belediye Başkanı adayı Avukat Abdurrahman Dursun. Uzun yıllardır avukatlık yapan Dursun, “31 Mart gününden sonra avukatlığı bırakacağım ve kendimi Sultangazi’ye adayacağım” diyor. Abdurrahman Dursun ile belediyecilik projelerini konuştuk. 

“Asla rehavet içinde değiliz”

Sultangazi 2009 yılında ilçe oldu ve belediye kuruldu. 530 bin nüfusu ve 350 bin seçmenimiz var. Doğa ile iç içe olan bir ilçeyiz. 29 Aralık'ta adaylığımız açıklandıktan sonra yoğun bir tempoda aralıksız çalışmalarımız sürdürüyoruz. Sultangazi, AK Parti'nin çok güçlü olduğu ilçelerden biri ama asla rehavet içinde değiliz.

“Binalı Yıldırım yarı yolda bırakmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı birçok dava arkadaşı yarı yolda bıraktı. Fakat Binalı Yıldırım asla yarı yolda bırakmadı, daima yanında durdu. İstanbul'un bir ulaşım sorunu var. Binali Yıldırım'ın bu sorunu çözeceğine inanıyorum.

Sultangazi’yi bekleyen sürprizler

'Sultan Kadın' projesi ile kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip satışa sunabilecekleri merkezler oluşturacağız. Çocuklar ve gençler için, 'Kâşif Çocuk', 'Yabancı Dil Eğitim Merkezi', 'Bilgi Evleri', 'Millet Kütüphanesi', 'Dijital Kütüphane', 'e-Seda' ve 'Tekno Genç Sultangazi 4.0' projelerimiz var. Öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlarımızın katılımıyla yurt içine ve yurt dışına kültürel gezler organize edeceğiz.

'Yaşlı Çınarlar' projesi ile yaşlılarımızın konaklama ve bakım hizmetleri karşılanacak. Yaşlılar lokalinde kendi yaş grubundaki büyüklerimizin iyi vakit geçirebilecekleri bilgi, birikim ve tecrübelerini gençlere sunabilecekleri özlem duydukları sosyal faaliyetlere katılabilecekleri ortamlar hazırlanacak.

İrem Derici meftun edecek

İrem Derici’nin yeni şarkısı ‘Meftun’, aşk acısı çekenlere tercüman olmayı hedefliyor. Romantizm kokan ‘Meftun‘un sözü ve müziği Eyüp Çungay, aranjesi Alper Atakan’a ait. İrem Derici sevenlerine, ‘Aşksız hayat hatadır. Ama müziksiz hayat da hatadır. İkisinden de vazgeçmeyeceğimize göre kulaklıkları bu kez aşk acısı için takın, çalın. Duyguları dibine kadar yaşamadan acılar geçmeyeceğine göre müziğin sesini son ses açıyoruz’ diyor.

Yıldız Tilbe coverına klip

Son klibi ‘Dibine Dibine’ için Afrika'ya giden güzel sanatçı Ece Seçkin, yine hayranlarını çok şaşırtacak bir klibe daha imza attı ve Yıldız Tilbe'nin ‘Yıldızlı Şarkıları’ albümünde seslendirdiği ‘Vazgeçtim’ şarkısını kliplendirdi.

Ozan Doğulu, güçlü ve farklı altyapısı olduğu için yaklaşık olarak 25 senedir kimseye vermediği ‘Vazgeçtim’ şarkısını, Ece Seçkin'in güçlü ve dokunaklı yorumuna emanet etti.

Doktorun albümü

Doksanlar’ın başarılı müzik gruplarından beyaz önlüğün solisti Doktor İlhami Yava, yepyeni albümü ‘Gökyüzünde Bir Yıldız’ ile müzik dünyasına geri döndü.

1988 yılında çıkardıkları ‘Son Defa Sarıl’ isimli eserle müzik listelerinin üst sıralarında yer alan ve çok sevilen grubun solisti ve bestecisi Doktor İlhami Yava, yaklaşık 20 yıl sonra Türkiye’nin en önemli aranjörlerinden Eser Taşkıran’ın müzik direktörlüğünde hazırlandı.

Barbaros kalbinin Ankara’sından sesleniyor

Güçlü sesi ve etkileyici performanslarıyla sahnelerin aranan seslerinden Barbaros, yepyeni teklisi ‘Kalbimin Ankara’sı’nı müzikseverlerle buluşturdu.

Söz ve müziği Tuğrul Cerrahoğlu’na, düzenlemesi Batu Çaldıran’a ait olan ‘Kalbimin Ankara’sı’ DMC etiket ile yayınlandı.

Soner Arıca’dan bahar şarkısı

Soner Arıca, söz ve müziği kendisine ait olan ‘Birlikte Yanarız’ isimli yeni single’ını dijital platformlara sundu. Üç yıl boyunca hareketli şarkılar paylaşan Soner Arıca, güçlü bir slow olan ‘Birlikte Yanarız’ şarkısını; deep house ve epik versiyonuyla, iki farklı sound’da, kendi tarzlarında ana versiyon gibi sevenlerine sunuyor. ‘Birlikte Yanarız’ın iki farklı düzenlemesinde de Miraç Kutlu’nun imzası var. 

Şubat ayında magazin medyası kimleri konuştu?

Medya Takip Merkezi’nin şubat ayını kapsayan araştırmasında öne çıkan magazin olayları ve ayın popüler ünlüleri belirlendi. Acun Ilıcalı, şubat ayının medyada en konuşulan ismi olurken, onu Organize İşler: Sazan Sarmalı filmi ile gündemde kalan Yılmaz Erdoğan takip etti.

Şubat’ın en dikkat çeken çifti Hazal Kaya – Ali Atay oldu. 5 yıllık birlikteliklerini evlilikle taçlandıran çift, 6 Şubat'ta Mecidiyeköy'de düzenlenen törenle dünya evine girdi. Özellikle sade gelinlik seçimiyle beğeni toplayan Hazal Kaya, 2 bin 501 habere konu edildi. Şubat ayının magazin gündeminde yer alan bir diğer flaş gelişme de Alişan–Buse Varol çiftinden geldi. 2018 yılında Buse Varol ile nikah masasına oturan Alişan ilk kez babalık heyecanı yaşamış, sosyal medyada Burak ismini verdikleri oğlu ve eşi ile yaptığı paylaşımlar binlerce beğeni toplamıştı. Alişan şubat ayı boyunca 2 bin 307 haberle adından söz ettirdi.

Fazıl Say bir kez daha gündemde

Fazıl Say, şubat ayında Bursa'da yaşayan 3’üncü sınıf öğrencisi Arya Su Gülenç’e uluslararası yarışmalara, hazırlanması için hediye ettiği piyano ile gündeme geldi. Arya Su Gülenç, New York'taki ABD merkezli Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyanoda kendi yaş grubunda tam puanla birinci olmuş, bunun üzerine ünlü piyanist kendisine bir sürpriz yaparak kendi piyanosunu genç yeteneğe hediye etmişti. Yaptığı jest birçok habere konu olan Fazıl Say, 4 bin 780 haberle konuşuldu.

Samsun Haber Radyo YouTube’da

Türkiye yerel medyası en zavallı durumda olan Avrupa ülkelerinden biri olmaya emin yollarla ilerliyor. Türk medya pazarı radyo dada televizyonda da yazılı basında da beş altı tane medya grubunun etkisi altında faaliyet gösteriyor. Ekonominin yüzde yemiş beşine yakın bir bölümü ulusal medyaya gidiyor. Yerel radyolar, yerel televizyonlar, yerel gazeteler adeta can çekişiyor. Bu da medyadaki çok sesliliği olumsuz etkilediği gibi medyanın istihdamını da düşürüyor. Maalesef binlerce medya çalışanı işsiz. Bunun en büyük nedeni ise medyanın üç beş medya holdinginin elinde olması. İş böyle olunca yerel medya da tabiri caiz deyimiyle can çekişiyor. Buna rağmen, tüm bu olumsuz koşullara rağmen ayakta almak adına mücadele eden ve faaliyetlerini sürdüren yerel medya kanalları da var. Bunlardan biri de Samsun’da 103.5 FM’den faaliyet gösteren Haber Radyo.

Samsun Haber Radyo YouTube kanalından canlı yayınlara başlayarak sesini yerelden küresel dünyaya sunmaya başladı. Samsun ve Karadeniz bölgesinde de, ilkleriyle anılan Haber Radyo, 3 yıl önce web TV ve sosyal mecralarda başlatmış olduğu görüntülü yayınlara son olarak YouTube üzerinden 24 saat canlı yayın yapmaya başladı. Tüm olumsuzluklara rağmen yerel medyanın bu çabaları beni çok heyecanlandırıyor. Yerel medyanın ayakta kalması lazım, bunun içinde yurt dışında olduğu gibi yerel medyayı koruyu ve destekleyici kanunlar çıkartılarak yerel medyanın ayakta kalması için çalışmaların yapılması gerekiyor.