ŞİMDİ ATILIM VE İSTİKRAR ZAMANI

İlnur ÇEVİK 09 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün yemin ettikten ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bakanlar kurulu açıklandıktan sonra Türkiye yepyeni bir döneme atım atacak. Hayırlı olsun.

Yarından (Salıdan) itibaren Cumhuriyet tarihimize halkımızın isteği ile yeni bir sayfa açılıyor.

Devletin hantal ve güdük yapısı rafa kalkıyor ve çok daha hızla ve dinamik bir şekilde çalışması öngörülen bir yönetim sistemi ile devlet yönetilecek. Onun için de bu devleti yönetebilecek, gerekli atılımları gerçekleştirecek kadrolar göreve gelecek. En azından öyle umuyoruz ve güvencemiz Recep Tayyip Erdoğan gibi hem tecrübeli hem de cesur bir lider ile bu atılımları yaptığımız gerçeği…

Artık bakanlar Meclisten çıkmıyor. Siyasete bağlı, hatta siyasetin elini kolunu bağladığı bakanlar devri bitti. Onun yerine Cumhurbaşkanının atadığı ve çok daha rahat hareket edecek, icraat yapacak bakanlar olacak. Kararların alınması, politikalar ve projeler oluşturulması Cumhurbaşkanlığımızın başkanlık ettiği heyetler tarafından gerçekleştirilecek ve böylelikle daha sağlam bir “istişare” ve “icraat” mekanizması ortaya çıkacak.

Bu Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için altın bir fırsattır. Yani dünyanın en büyük on ekonomisi arasına girmek, halkımızı gerçek bir refah toplumu haline getirmek, sosyal devlet olgusunu tam yerleştirmek, yerli, milli ve güçlü bir savunma sistemi oluşturmak, ülkemizi ileri demokrasiler arasına sokmak hedeflerimiz bu sistemle çok yakın görülüyor.  

Ama sistemin işlemesini istemeyenler, onu içte ve dışta baltalamaya çalışanlar olacaktır. Bu türlü reformların Türkiye’ye sıçramalar yaptıracağını gören Batılılar bu işten hiç de hoşnut olmayacaklardır ve her zamanki gibi Türkiye’nin önünü kesmek için iç ve dış kaynaklarını seferber edeceklerdir.

Bunların her türlü darbelerine, olumsuzluklarına hazırlıklı olmak lazım…