SON ÇARE

Aslı SERTDEMİR 06 Nis 2019

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Spin off nedir? Çoğunlukla Amerika'da iki dizi arasında oyuncu değişikliğidir.

Aynı karakterin iki dizide de aynı anda belli bölümlerde oynamasıdır. Peki bu değişiklik neden yapılır? Bu değişiklik genelde dizileri birbirine bağlamak, karakterlerin gerçekçiliğini arttırmak ve iki dizi arasında ortak bir izleyici kitlesi toplamak için yapılır. Aslında en önemlisi, tabiri caizse bir diziden diğerine seyirci yürütmek için yapılır. Doğru seçim ve uygulamada reytinglerde ciddi değişiklikler olan Amerikan dizileri var. Bir örneğini ben yaşadım. İzlediğim The Vampire Diaries dizisine birkaç bölüm The Originals dizisinden konuk oyuncu girdi. Üç dört bölüm izlediğim oyuncuların etkisi ile The Originals dizisine de izlemeye başladım. Milletin yıllardır yaptığı bu olayı biz yeni keşfettik. Sonunda bir spin off denemesi biz de yapıyoruz. Sezonlardır reytingleri iyi olan Çukur dizisine Çarpışma dizisinden transfer var. Çarpışma ne yapsa istediği izleyiciye bir türlü ulaşamadı. Reytinglerinden dolayı bir ara final yapacağı bile konuşulan dizi son çare olarak spin off deniyor. Çarpışma dizisinin oyuncusu Onur Saylak konuk oyuncu olarak Çukur’da. Çarpışma’da canlandırdığı Veli karakteri ile Çukur’a dahil olan Saylak, bakalım Çarpışma’ya ne kadar reyting taşıyabilecek.

İnadın kime?

Sonuçta Acun aptal bir adam değil. O değil mi muhabirken medya patronu olan. Elbet vardır bir bildiği gördüğü dedim. İnat ettim, sıktım kendimi izledim. Midem falan burulana kadar da izledim. Eser Yenenler Show izle izle bitmedi. Amerikan talk show özentisi bir adam. Antipatik, nerede konuşacağını, nerede güleceğini bilmeyen garip bir tip. Sevimli, kendiyle kiloları ile barışık bir adam portresi çiziyor. Kendi dahil kimse yemiyor. Masa başına oturmuş çok eğleniyormuş gibi sürekli gülüyor. Kesin bir espri var, ben anlamıyorum diye bir süre yersiz komplekse girdim. Konuğuna soru soruyor, adam tam cevap verecek çok komik bir şey söylemiş gibi sahte bir kahkaha patlatıyor. Anladığım kadar ile James Corden izleyip ona özeniyor ama maalesef senden olmaz Eser. Valla adamın tırnağı olamazsın. Gülmekten terlemeyi program yapmak sanıyorsun da o öyle yapılmıyor işte. Bir zevksiz ben miyim diye biraz araştırdım. Tek bir iyi yorum okumadım. Herkes ağız birliği yapmış gibi aynı şeyi yazıyor. Beğenmedikleri gibi itici bulanlar çok. Herkes tek bir soru soruyor. Şu Acun bizim göremediğimiz neyi görüyor bu adamda?

Yıllara meydan okuyan fobi

Her şey değişiyormuş. Zaman her şeyi değiştiriyormuş. Değişmeyen tek şey değişimmiş. Hadi oradan! Değişmeden sapasağlam duran şeyler de var. “Evde kalma korkusu.” Bakın o korku hiçbir dönem değişmedi, değişmiyor. O hep orada öyle duruyor. Dünya değişti, teknoloji değişti, ilişkiler değişti, düşünceler değişti bir tek o değişmedi. O fobi tahtında gram sarsılıp sallanmadan öylece oturuyor. Anne babaların replikleri bile aynı. Hiç mi değişmez. Tek kelam yer değiştirmez mi? Yok arkadaş değişmiyor. Hani şu güçlü, özendiğin, tek başına ayakta duran kadın var ya onun o minnetsiz duruşuna hiç kanma. Görüntüsü seni aldatmasın. Onu da o korku ele geçirmiş. İçinde dönen fırtınayı bilirim. Etrafından, ailesinden gelen baskı, sokulan laflar hiç farklı değil. İş kadını, ünlü, cemiyet hayatından demeyin. İşin aslı astarı; 30 yaşına girmiş bekar her kadın aynı dertten muzdarip. Gece yatmadan hepsinde aynı deli ve bol ünlemli sorular. Ya doğru adamı hiç bulamazsam! Ya o hayal ettiğim gelinliği asla giyemezsem! Allah’tan Heidi Klum 45 yaşında hamile kaldı da bir ohh dedirtti. Kaç yıl daha çocuk yapıp yapamayacağını hesaplayan bir dolu garibana.