SÖNMEDEN TÜTEN SON OCAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Bozkurtlar/Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde ABD'de gündeme geldi.

Bozkurtlar/Ülkü Ocakları’nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde ABD’de gündeme geldi. Türk Dünyasında bozkurt Türklüğü temsil eder. Bir insan bozkurt işareti yapıyorsun “BEN TÜRKÜM” diyordur. 1960 yılların çalkantılı yıllarında Alparslan Türkeş destekleri ile Ülkü Ocakları kuruldu. Günümüzde adı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’dır. Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı uzun yıllardır tanırım. Tam bir beyefendidir. Özü-sözü bir tek derdi vatan ve turandır.

ANLATMAK YAZMAK LAZIM 

Ülkücü gençlik mahzundur, efendidir, civanmerttir. Ocaklı çocukları ellerinde kitabı yüreklerinden turan sevdasını düşürmezler. Suriye’ye gittiğimde Halep sokaklarında Selami Aynur olarak Türkmenlerle el ele karşıma çıktılar. Kerkük sokaklarında gezerken size “can diyen” Yusuf Ziya Arpaçık olurlar. Türkistan şehirlerinde gezerken Anadolu’dan gelen bir genç ağabey diyerek sarar sizi. Avrupa’da her şehirde bir ocaklı vardır. Vefakar –cefakar çilekeş bir davanın insanları. Dünyanın dört biryanına yıldızlar gibi dağılmış bir nesil..

15 TEMMUZ’UN EN KARANLIK ANLARINDA

Yazmak, anlatmak lazım..15 Temmuz’un en karanlık zamanında MHP Lideri Bahçeli’nin “MHP ve ÜLKÜCÜLER seçilmiş meşru hükümetin yanındadır” açıklamasından sonra cephe hattında şer ittifakına karşı bozkurt nöbetindedirler. Devletin başı Cumhurbaşkanı İstanbul’a havaalanına indiğinde ülkücü gençlik en öndedir. Bu kareler ne kadar verilmese de yayınlar onlar oradaydı. Onlar sessiz, derin duruşları ile vatan yürekli çocuklardır.

Şimdi onları Cuma akşamları Kur’an okurken, okullarda konaklama sorunu olan kardeşlerine kalacak yer ayarlarken, evi yananlara yardım ederken görürüz. Reklam yapmazlar..

Şimdi ABD durup dururken neden bir terör örgütü raporu hazırlıyor. 90’lı ve 2000 yıllarda ABD’den ülkücülere yönelik olumsuz açıklamalar gelmişti. ABD’liler coğrafya üzerine sadece askeri-istihbarati operasyonlar yapmıyor. Toplum sosyolojisini de okuyorlar. Dinamik ve ilkeleri olan bir gençlik ABD planları önünde bir engel.

Şair boşuna dememiş “SÖNMEDEN TÜTEN SON OCAK”.