SÜRPRİZLERİNLE GEL YENİ YIL

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Seni unutmayacağız Mahmut Hoca...

2018’in güneşli ilk pazarından hepinize merhaba... Ocak ayını hızlı hızlı geçmeye başlamışken hala böyle güzel ışıl ışıl havaları yaşamak bu sene kış mevsimi gelmeyecek mi sorularını akıllara getiriyor... 

İki gün önce kaybettiğimiz Türk sinemasının değerli ismi Münir Özkul’a Allah’tan rahmet, sevenleri ve yakınlarına sabır diliyorum.Türk sinemasında bir çok hatırası olan, girdiği her karakter ile izleyicinin gönlünü kazanan Münir Özkul 93 yaşında sevenlerine üzücü bir veda etti. Bir çok filme imza atmış olsa da benim için unutulmazları tabiki Hababam Sınıfı’nın Mahmut hocası ve limon mu, sirke mi? kavgası... Geçmişten günümüze ve eminim ki geleceğe güzel hatıralar bırakan Münir Özkul’u bugün saat 11.00 de Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde düzenlenen veda töreninin ardından, Teşvikiye Camii’den son yolculuğuna uğurlayacağız. Çıktığı bu son yolculukta huzurla uyuması dileği ile. Seni unutmayacağız Mahmut Hoca...

Yeni senenin en ses getiren en çok konuşulan haberlerinden biri Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe’nin biraraya gelmesi oldu... Türkiye’nin şüphesiz ki en başarılı iki sanatçısı, en başarılı söz ve müzik yazarlarının çok uzun zaman sonra biraraya gelmesi, bende dahil olmak üzere bir çok kişiyi heyecanlandırdı. Yıllarca yaşanan küslüğün bir kenara bırakılması “Acaba güzel bir düet gelir mi?” sorularını getirdi akıllara. Açıkçası içinde ihanet barındıran, derin yaralar açan bir küslüğün bir gün biteceğine asla inanmazdım ama eminimki geçen yıllar bu konuda çok büyük dersler vermiştir. Yıldız Tilbe’nin yaptığı bir yanlış ile biten dostluk evet eskisi gibi olmayacak belki ama geçmişten yarım kalan eksik duygularını belki bize güzel şarkılar ile güzel bir barış hediyesi verirler. 

Şarkı demişken yeni yılın ilk düet haberini de Bülent Ersoy ve Tarkan’dan aldık. Birkaç gün önce girdikleri stüdyo kayıtlarından yeni şarkının okumalarını bitirip ayrılmışlar. Ayrıca Tarkan’ın eşi ile de ilk defa stüdyoda karşılaşan Diva gelin hanıma bayılmış. Kum saati gibi bir kızcağız dedi. Ahhh zaman o kadar acımasızki nice kum saati gibi güzeller hatırlıyorum umarım Pınar hanımın kum saati güzelliği yılların gazabına uğramaz. 

2018 sinema severler için üzücü bir haber ile başlasada, müzik adına güzel haberlerle geldi bize, bu sene çok başarılı sanatçılardan güzel şarkılar, unutulmaz müzikler dinlemeyi hak ettiğimizi düşünüyorum. 2017’de bol bol bilgisayar düzeltmesi ile dinlediğimiz seslerden uzak Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Tarkan, Bülent Ersoy ve geçmişten günümüze gelen değerli sanatçıların bizlere yeni şarkı süprizleri ile duygu dolu bir yıl geçirmeyi istiyorum, tabiki bunu hepimiz adına istiyorum... Herkese güzel haftalar diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...