Vakıf Katılım web

TUR'A BAKIŞ

Mustafa YAŞAR 16 Mar 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Türkiye'nin yüz akı organizasyonlarından biridir Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu. Dile kolay tam 56 yılını geride bıraktı.

Türkiye’nin yüz akı organizasyonlarından biridir Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu. Dile kolay tam 56 yılını geride bıraktı.

Şimdi önümüzde 10 Nisan’da Bodrum’dan başlayarak 17 Nisan’da İstanbul’da sona erecek 57.edisyonu var.

Dün basın lansmanı yapılan ve ayrıntılarını her zaman olduğu gibi yine en geniş biçimde sayfamızda bulacağınız TUR 2022’de bu yıl 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak. 7 World Tour takımının yer alacağı Tour of Türkiye’de 12 Pro Takım ve 6 Kıta Takımı da pelotonda mücadele verecek.

Bisiklet Federasyonu’nda Kasım ayında yapılan kongre sonrası tekrar başkanlığa seçilen Emin Müftüoğlu’nun TUR’u layık olduğu şekilde düzenlemek adına   nasıl canla başla çalıştığına yakından şahidim.

Sayın başkan ve yönetimi bir önceki yıl TUR’a katılan 3 World Tour takım sayısını 2022 yılında 7’ye yükselterek önemli bir adım atmış durumda.

Yetmedi. Üst düzey bu takımların Nairo Quintana, Sam Bennett ve Chris Froome gibi güçlü bisikletçilerini TUR’a getireceğini açıklaması da bir yönetim başarısı olarak gösterilebilir.

UAE Team Emirates, Bora-Hansgrohe, Israel-Premier Tech, Astana Qazaqastan Team, Lotto Soudal, Team BikeExchange-Jayco,Team DSM takımlarının ve yıldız bisikletçilerinin TUR’da ki varlığı şüphesiz ki yarışa yönelik uluslararası ilgiyi ve rekabeti artıracaktır.

Ancak.

TUR’a dair sıkıntılar da yok değil.

1 aydan daha az bir süre kalmasına rağmen organizasyonu üstlenecek firma ve yayıncı henüz belirlenmedi.

Bu işleri üstlenecekler için ihale ilanı 10 Mart’ta duyuruya çıktı.

28 Mart’ta da Ankara’da ihale sonuçlandırılacak.

Sonrasında ise geriye sadece 13 gün kalacak ki; bu TUR’un organizasyonunun sağlıklı işlemesi açısından büyük bir handikap olacak.

Hoş biz bu duruma önceki yıllardan da aşinayız ama bu çarpık durum artık kabul edilebilir ve anlaşılır değil.

Umarım bu anlaşılmaz biçimde geç yapılan ihale süreci çok emek verilen TUR’un organizasyonuna sekte vurmaz.

Ve umarım Emin Müftüoğlu ve yönetimi bu işin üstesinden başarıyla gelir.