TWİTCH TUZAĞINA DİKKAT!

Micheal KUYUCU 09 Ağu 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Sosyal Medyanın zararları her geçen gün daha da artıyor.

Sosyal Medyanın zararları her geçen gün daha da artıyor. Son birkaç yıldır bu platformlar üzerinden kumar ve benzeri çocuklara maddi ve manevi anlamda zarar veren özellikleriyle de ön plana geldi.

Twitch adlı platformu duymuşsunuzdur, özellikle çocukların ve ergenlerin çok sık girdiği bir sosyal medya platformu. Ayrı bir dünyası var. Ama ergenler bayılıyor. Burada her türlü numara dönüyor. Kumardan tutun kara para aklamaya kadar her şeyin yapıldığı bir ekonomi var bu platformda. Aslında basit bir oyun platformu gibi gözüküyor ama o kadar da masum değil. İşte bir örnek;

Grammy ödülü dünyaca ünlü rap’ci Drake, Twitch’te başlattığı canlı kumar yayınında bir saatte 27 milyon dolar kaybetti.

26 bin 998 bin dolar kaybetti!

İşte Kanadalı ünlü rapçi Drake, Twitch’de bir canlı yayın başlattı ve bu canlı yayına binlerce kişi katıldı.  Bir saat süren bu canlı yayında Drake, Amerikalı bir diğer rapçi olan French Montana ile bir kumar düellosu yaptı.  Drake yayına 27 milyon dolarla başladı, yayın bittiğinde ise sadece 2 bin doları kaldı. Yani 26 milyon 998 bin doları kaybetti.

İzlenme rekoru kırıldı

Yayını bir saatte 230 bin kişi izledi.  Anlı aynı anda 112 bin kişinin izlediği bu saçma kumar düellosunda bir de izlenme rekoruna imza atıldı.

Paracıklarının gittiğini gören Rapçi Drake yayını sonlandırdı.

Bu Twitch’e dikkat etmek lazım

Bu Twitch denen sosyal medya platformu çok tehlikeli. Garip bir biçimde çocukları ve ergenleri kapmış. Bu sosyal medya platformunda özellikle garip garip şans oyunları, kumar ve benzeri çocuk gelişimini olumsuz etkileyecek aktiviteler yapılıyor. Çoluk çocukta buna ne hikmetse koşuyor. Dünya bu Twitch’i eleştiriyor ama onlar da “biz yayınlarımızda +18 ibaresini koyuyoruz” diyorlar.

Bu fukara tesellisi. Ben de yemem kimse de yemez.

Oraya + 18 ibaresi koyarak bu işten yırtamazsın.

Bu Twitch’te türlü türlü tezgahlar ve çocuklarımıza zararlı şeyler dönüyor. Özellikle anneler, babalar bu Twitch denen sosyal medya platformuna çok dikkat edin. Çocuklarınızın bu tür yerlere girmesini engelleyin. Yoksa bir gün çocuğunuz gelip size “baba senin kredi kartından bilmem kaç bin lira kaybettim” ya da “anne, baba bana Twitch için bilmem kaç lira verir misin” derse hiç şaşırmayın.

Ne kadar saçma sapan şey varsa hep bu sosyal medyanın başının altından çıkıyor.

Batı dijital medyanın direksiyonunu eline aldı, istediği gibi top koşturuyor. Bu durum çok tehlikeli. Öylesine büyük bir silah ki bu sosyal medya, bir gün gelir pandemiden beter günler yaşatır bize. Dedi dersiniz.