Vakıf Katılım web

VARSA GERÇEK BİR DOSTUNUZ, ÇOK ŞANSLISINIZ!...

Fehmi KETENCİ 28 May 2016

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
İnsan yaşamında bazen bir çok şeyin eksikliğini hisseder...

İnsan yaşamında bazen bir çok şeyin eksikliğini hisseder... Bazen yalnızlığı bile özlersiniz! Bazen yalnız kalmaktan korktuğunuz çok olmuştur. Yalnız kalabilmek için en yakınınızı kırdığınız, üzdüğünüz olmuştur. Ama, yaşamın her deminde yanınızda hep eksikliğini hissettiğiniz gerçek bir dost vardır....Onunla çoğu zaman yaşamı paylaşmak keyf verir...Mutlulukta, sağlıkta, üzüntüde ona yaslanmak, onun yanınızda olduğunu, onun desteğini hissetmek size inanılmaz bir güç verir. Evet, her zaman eksikliğini hissettiğimiz, su ve yemek gibi ihtiyaç olan, Gerçek bir dost!...Dostlukların pekiştiği, kırgınlıkların ortadan kaldırıldığı Mübarek Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyoruz. Ve ardından da bir bayramı kutlayabilecek olmanın heyecanını hissediyoruz. Ya kısmet  yaşamımızdaki özel günlerde, gelecek bayramlarda aynı mutluğu yeniden yaşayabilmek, mutluluğumuzu sevdiklerimizle ve dostlarımızla paylaşabilmek...Dostluk üzerine söylenen deyişleri, bestelenen şarkıları, şarkı sözlerini ve şiirleri hatırlayabildiğim kadarıyla anılarımdaki o özel yerlerinden kısa süreli bile olsa geri getirdim ve ilgili olanları bir kez daha sevgiyle yad ettim.

Dostluk adına dağarcığımda neler bulunduğunu bir bir gözden geçirdim.Dostluk adına olumlu neler yaptığımın kendimce muhasebesini yaptım.Dost bildiklerimle aramızdaki iletişimin nerelerde olduğunu değerlendirdim. Dostumu, varsa düşmanımı analiz etmeye çalıştım...

Bir dostumun “Gerçek bir dost” başlığı altında e-mail’ime gönderdiği dostluk üzerine bir yazısıyla bugünkü bu anlamlı konuya noktayı koymak istiyorum. Noktayı koyduğum sadece bugünkü yazım. Yanlış anlaşılmasın!...Yoksa, dostluklara nokta koymam mümkün değil.... Dünya durdukça dost kelimesi hep anlamlı ve edinebilirsen dostlar hep var olacaktır.

 “GERÇEK BİR DOST!...

"Bir dost, bir post yeter bana  hani, diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa."O'nu", şöyle, içine sindire-sindire, öpe koklaya, kocaman bir sarılsa...

Ne iyi olur değil mi?

Dostunuz!  "Can" dostunuz var mı? Kadın ya da erkek... Hiç farketmez. Gerçek dostun cinsiyeti olmaz. Duygularınızı, dertlerinizi paylaştığınız birileri var mı? Var ise mesele yok. Yok ise, gidin bulun hemen! Sırlarınızı paylaştığınız. Özlediğinizi açık yüreklilikle söylediğiniz, telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri..  "O"nu görmediğinizde yüreğinizin "pıt-pıt" attığını hissettiğiniz, bir dostunuz var mı? Dert ortağı, sohbetlerinizi paylaştığınız, yalnızlığınızı anlattığınız, sevincinizi hisseden biri... Yalnız kaldığınızı düşündüğünüzde, birilerine öfkelendiğinizde, sevdiklerinizi özlediğinizde, hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı?

Sizi hiç yalnız bırakmayan biri... Arayan, soran,"Seni özlüyorum" diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz. Yanıltmaz! Anlayışla karşılar her şeyi.. Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla... Hiç yalnız kalmazsınız... Böyle bir dost bulmak için fazla bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıkagelir zaten. Bir gün bir bakarsınız karşınızda... Önce "Kim bu" denir. Ardından, ısınmaya başlarsınız. Sonrasında bir bakmışsınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar... Kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki izleri, geleceğe dairlerinizi, sadece ona anlatır olursunuz.

Bir dost bulun!

Ama gerçek olsun. 

Bir dostunuz olsun.

Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın...

Dost olsun!

Ama... Gerçek bir dost!...”

Böyle bir dosta sahipseniz, bilin ki çok şanslısınız...

Yoksa eğer, güveneceğiniz, dert ortağı yapabileceğiniz bir dost bulmaya çalışın...

Sizinle yaşadıklarınızı içtenlikle paylaşacak bir dost olsun...

Dünya bu! Unutmayın, yarının ne olacağı hiç belli olmaz.