Vakıf Katılım web

VICTORIA'S SECRET BELGESELİ 

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Her sene 'yılın şovu' olarak aralık ayında gerçekleşen Victoria's Secret defilesi 2019'dan bu yana yapılmıyor.

Her sene 'yılın şovu' olarak aralık ayında gerçekleşen Victoria’s Secret defilesi 2019'dan bu yana yapılmıyor. L Brands'ın CFO'su Stuart Burgdoerfer, o dönem bu hamlenin pazarlama stratejisini geliştirmek için yapıldığını açıklasa da firmanın satışı kaçınılmaz oldu.Gazeteci ve film yapımcısı Matt Tyrnauer da bir döneme damga vuran Victoria’s Secret'ın hikayesini anlatmak için harekete geçti.3 bölümlük The Rise and Fall Of Victoria’s Secret (Victoria’s Secret’ın Yükselişi ve Düşüşü) adlı belgesel için hazırlıklara başlandı.Hulu ile anlaşan Tyrnauer'ın, yeni belgeseli 2022’nin başında yayınlayacak. The Hollywood Reporter’ın haberine göre Tyrnauer, iç giyim markasının sahne arkasına giderek Victoria’s Secret’ın şirket içi yaşamına ve kültürüne mercek tutacak.

VAN GOGH MONTMARTE

Montmartre'da Bir Sokak Manzarası adlı eser, çizildiği 1887'den bu yana 100 yıldan uzun bir süre tek bir Fransız ailesinin koleksiyonunda kaldı. Müzayede evi Sotheby'sda, önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak resmin 6,9 milyon sterline alıcı bulması hedefleniyor.BBC News'e konuşan Van Gogh uzmanı Martin Bailey "Bu resmi ilk defa doğru düzgün görebiliyoruz" dedi.Bailey, "Yapıldığı tarihten beri kapalı kapılar ardında olan bir Van Gogh resmini görebilmek heyecan verici. Hep özel koleksiyonlardaydı, yalnızca sahipleri ve arkadaşları görebiliyordu" ifadelerini kullandı.Eser 25 Mart'a kadar Sotheby's'in Paris, Amsterdam ve Hong Kong'daki müzayede evlerinde sergilenecek.

 BİZANS'IN SONU 

Bir zamanların kudretli Bizans İmparatorluğu 1400’lü yılların başında artık yıkımın eşiğindeydi.Topraklarının çoğunu Osmanlılara kaptırmıştı ve Konstantinopolis dört bir yandan kuşatılmıştı.Belirsizliğin hakim olduğu bu kasvetli zamanlarda sıradan günlük hayatına devam etmekte olan Bizans halkı,geçim kaynaklarını ve ailelerini koruyabilmek için ölüm sancılarıyla kıvranmakta olan vatanlarına karşı zorlu kararlar almak zorunda kaldı.İşte o günleri anımsatan bu dokunaklı kitapta Jonathan Harris diplomatik manevralar, üstü kapalı meydan okumalar ve büyük tarihsel akımların cereyan ettiği zamanlarda talihin yardım ettiği kimi olaylar zemininde kişisel hikayeleri araştırıyor ve bu olağanüstü derecede büyüleyici imparatorluğun yıkılmasının gerçek nedenleri üzerine yeni bir bakış açısı sunuyor. 

JLO SHOTGUN WEDDING 

Şarkıcılıkta olduğu kadar oyunculukta da başarılı olduğunu kanıtlayan Jennifer Lopez, yeni filmi Shotgun Wedding’in çekimleri için sette... 51 yaşındaki Lopez, filmde canlandırdığı Darcy karakterine ait ilk görseli sosyal medyada paylaştı. "1'inci gün” notuyla paylaştığı fotoğrafta Lopez’in kamera arkası görüntüsü yer alıyor.Aksiyon-komedi türündeki Shotgun Wedding filminin yönetmen koltuğunda Jason Moore oturuyor. Senaryosu New Girl’ün yaratıcısı Liz Meriwether ve Mark Hammer tarafından kaleme alınan filmde başrollerde Lopez’e Josh Duhamel eşlik ediyor.Filmde Lopez’in canlandırdığı Darcy ve Josh Duhamel’in canlandırdığı Tom karakterleri, evlenmeye karar verirler... Bu, onların dışarıdan oldukça sevecen gözüken ancak oldukça inatçı olan ailelerinin de bir araya gelmesi demektir. Ailelerini düğün için bir araya getirdiklerinde partideki herkesin rehin alındığını görürler. Sevdiklerini korumak için ellerinden geleni yapan çiftin ilişkisi de bu süreçte sınanır. Filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

GÜNÜN SÖZÜ 

CEHALETİN EYLEME GEÇMİŞ HALİ ÇOK TEHLİKELİDİR. 

PROF. DR İLBER ORTAYLI