VURDU GOL OLDU!

Adil YILDIZ 31 Ara 2019

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Fenerbahçe takımında hırs var, mücadele var, ancak oyun içinde takımın bir oyun planlamasını halen ortaya koymuş değil.

Fenerbahçe Cemil Usta sezonunun son karşılaşması için Çaykur Rize spor ile karşılaştı. Rakipleri üçer beşer gol atmışlar, lider Sivas kazanmış olması Fenerbahçe için bir o kadar fikstür avantajı olarak görünse de, ya kaybedersem stresi de beraberinde taşıyordu!

Ersun Yanal,bir hafta önce derbiyi kazanan kadro ile sahaya çıktı.. Emre, yedek kulübesinde. Maç başladığında gördük ki, Rize hocası İsmail Kartal daha kontrollü oyunu seçmiş, rakibi bekleyen ve araya atılacak toplar ile rakip defansın arkasına sarkılarak gol bulma yollarını denedi. Rize;  kazanılan bir firikik  ile geriye düştü. Fener’in duran top hastalığından da golü buldu.

Fenerbahçe takımında hırs var, mücadele var, ancak oyun içinde takımın bir oyun planlamasını halen ortaya koymuş değil. Defans halen S.O.S veriyor. Zanka Fenerbahçe’nin asla ve asla stoperi olamaz.

Vedat Muriç için ise, topla buluşamadığı için, ya da istediği topları alamadığı için, enerjisinin çok üstüne çıkarak mücadele veriyor. Sağ taraftan ve sol taraftan istediği toplar bir türlü kendisi ile buluşamıyor.

Alman Kruse ise geldiği günden bu güne kadar geçen hafta attığı penaltı golünden başka, Fenerbahçe orta sahasına hiçbir katma değeri yok.  Ersun Hoca da bunu görerek zaten oyundan aldı. Emre’nin oyuna girmesi ile oyun içinde değişikliğin yapılması, Zanka’nın dışarıya alınması ve Yerine Gustova’yu stopere çekip, en iyi hamlesi olarak söyleyebiliriz. Bu hamle ile Fenerbahçe’yi oyunda tuttu.

Haftalarca bu sayfalarda eleştirdiğim Jailson öyle bir gol attı ki, ilk yarının son golü olarak tarihe geçti. Hem Fenerbahçe’yi, Ersun Yanal’ ve futbolcuları ipten aldı. Camiiyanın ilk yarıya talinine rahat girmesine neden oldu. Öyle uzaklardan vurdu ki, Fenerbahçe’nin ligden uzaklaşmamasına neden oldu. Uzaklardan gelen saadet!

Öyle bir gol ki; Şampiyonluk mücadelesinden kopmamasına, tatilin moralli geçmesine, Ersun Hoca’nın yapacağı basın toplantısında ki konuşacağı metine kadar değiştirdi. Vurdu Gol oldu!

Hakem Halil Umut Meler ise; Vedat Muriç’e Abarhoun rakibini ciddi bir bozması var ancak ne Var ne Yok arasında güme gitti!

Fenerbahçe ikinci yarıya başlarken, mutlaka üç nokta transfer yapmalı. İyi bir stoper, iyi bir sol bek ve  ve Vedat’ı besleyecek iyi bir golcü. He Fenerbahçe futbolcu satmadan bu transferleri yapabilir mi? Onu da Yönetim çözecek. Bütün bunlar kolay mı? Tabi ki kolay değil. Zirvede olmak zirveyi taçlandırmak ta kolay değil. Şampiyon olmak istiyorsa, o zaman taşın altına elini değil gövdelerini koymaları gerekiyor… Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Hadi bakalım o zaman göreceğiz!