​YA BAŞARSALARDI!..

Avni ÖZGÜREL 18 Tem 2017

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
Bir yıldır ihanetin ayrıntılarını, gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan kahramanlık hikayelerini yazıyor, dinliyoruz..

Bir yıldır ihanetin ayrıntılarını, gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan kahramanlık hikayelerini yazıyor, dinliyoruz.. 

Oysa tablonun mahiyetini  az- çok tahmin edebileceğimiz; yaşanandan farklı, milletin direnişiyle suya düşen bir devam karesi vardı.. 

Ne ya da neler vardı o karede.. karelerde… 

• 15 Temmuz darbe girişimi şüpheniz olmasın ki 2016 koşullarına uyarlanmış ‘Mandacılık’tır.. Çetenin seçtiği ‘mandater’ devlet ABD’dir.. 

• Türk Ordusu’nun kurumsal sıfatı TSK.. Yani Türk Silahlı Kuvvetleridir… 15 Temmuz ihaneti şayet amacına ulaşsaydı muhtemelen ordu FSK yani Fetullah Silahlı Kuvvetleri diye anılacaktı.

• Çete üstlendiği misyon gereği ABD’nin talebi doğrultusunda TSK’yı bölgenin coğrafyasına, sosyolojisine ve diline hakim oldukları için  PKK/PYD’nın komutasında Suriye ve Irak’ta operasyon gücü olarak Washington’un emrine verecekti. Darbecilerin ‘Kore’de de Amerika’nın komutasında savaşmadık mı, ne var bunu sorun edecek’ izahıyla sahneye çıkacağından şüphe eder misiniz?

• 15 Temmuz’dan bir-iki hafta sonra Fetullah Gülen’in tıpkı Humeyni gibi özel bir jetle Türkiye’ye gelmeyi planladığını düşünmek için fazla zeki olmaya gerek yok..

• Türkiye ‘Mandater ABD’nin’ danışman’ sıfatıyla göndereceği müfettişler ve çete liderinin ‘abiler/hususiler’ v.b. isimlerle anılan gardiyanları ve Yurtta Sulh Konseyi adını verdiği asker/sivil hizmetliler marifetiyle yönetilecekti.

• NAZİ Almanya’sında uygulanandan farksız hakimiyet ve yönetim anlayışıyla yasama, yargı ve yürütmenin ‘Kainat İmamı’nın emri doğrultusunda şekilleneceği muhakkaktı..

• Her darbe sonrasında görüldüğü gibi bu girişim başarılı olsaydı ortaya çıkacak yapıya yaranmak, hulul etmek için sıraya giren; hizmet, bağlılık arz etme yarışına kalkan siyasetçi, iş adamı, gazeteci v.s. olacaktı. 

.. BU KARABASAN TABLOSU İÇİN BİNLERCE AYRINTI YAZABİLİRİM…  AMA HÜLASASI ŞUDUR..

• Şehitlerin kanı pahasına kurulan, Dil Bayrağımızın sancaktarlarından Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nda         ‘.. Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet/ Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal’ dizelerinde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonu olacaktı 15 Temmuz..