Vakıf Katılım web

YABANCILAR ÜLKEMİZİ TERCİH EDİYOR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Uzun zamandır aklımı meşgul eden bir konu vardı.

Uzun zamandır aklımı meşgul eden bir konu vardı. Yabancıların yatırımı konusunda ülkemizi tercih etmesi aklıma takılmıştı. Ben bu soruyu sektörün lider ismine sordum. Bakalım bu konuda neler söylemiş.

 Pandemi sürecinde değişen yaşam şartları ev almak isteyenlerin tercihlerine yansıdı.

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Medet Anlı Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anlı pandemi sonrası evde vakit geçirme süresinin 6, 7 saatten daha uzun olduğunu, evden çalışma sisteminin devam ettirdiğini belirterek enerji tasarrufu internet alt yapısı sağlam konforlu akıllı evleri oluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye coğrafi konum ve iklim açısından dört mevsimin yaşandığı cennet gibi bir ülke. Ülkemizde hem konforlu hem de sağlam konutlar inşa ediliyor. Bu nedenle yabancılar konut almak için ülkemizi tercih ediyorlar. Her geçen gün bu talep artarak devam ediyor.

Yeşili alanları korumalıyız

Yeşil alanları koruyarak inşaatlar yapılması gerektiğini vurgulayan Anlı, bu konuda çok hassas olduğunu yeşili korumak adına aldığı zeytinliklerden 2021 yılında 2 ton zeytin yağı elde ettiğini bunu da hiçbir ücret almadan ev alan müşterilerine dağıttığını belirtti.

HAFTANIN KİTABI

Evren Sensin

İki büyük aklın, Hint asıllı Amerikalı hekim ve alternatif tıp uzmanı Deepak Chopra ile Fletcher Jones ödüllü fizik profesörü Menas Kafatos’un birlikte kaleme aldığı Evren Sensin – Kozmik Benliğin Keşfi, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. Chopra ve Kafatos’un, gerçekliğin doğasını ve neyin mümkün olduğunu yeniden tanımladığı Evren Sensin, daha verimli, huzurlu ve başarılı bir yaşam sürmek için yeni olanaklar yaratan cevaplar sunuyor. Evren Sensin, kim olduğumuza ve en büyük potansiyelimize ulaşırken dünyayı nasıl daha iyi hâle getirebileceğimize dair cesur ve yeni bir anlayış ortaya koyuyor. Büyük patlamadan önce ne vardı? Evren neden bu kadar mükemmel bir uyum içinde? Hayat ilk olarak nasıl başladı? Evren Sensin, bu tarz sorular için modern bilimin sunabileceği en iyi yanıtları ve bu yanıtların neden tatmin edici olmadığını anlatıyor. Okurlar, yazarların yaratıcı sürecin nasıl çalıştığını ortaya koyma yöntemleri sayesinde kendilerine dair tamamen farklı bir görüşe ulaşacak ve böylece, yanıtların herkesin kendi deneyiminden geldiği bir evrende yeni keşiflerin yolu açılacak.

Evrenle ilgili çok fazla çözülmemiş bilmece ve cevaplanmamış soru var. İnsanlık tarihindeki iki büyük dünya görüşü olan bilim ve maneviyat, gerçek olanı keşfetmemiz, bu bilmeceleri çözmemiz ve cevapsız soruları yanıtlamamız için katkıda bulunuyor.

Deepak Chopra ve Menas Kafatos’a göre önümüzdeki çağda evren, insan yaşamının kozmosta bir nokta olduğu şekliyle değil, tamamen bir “insan evreni” olarak yeniden tanımlanacak. Evren Sensin, isminden de anlaşılacağı üzere, her birimizin zaman ve uzayın en geniş alanlarına uzanan gerçekliğin yaratıcıları olduğumuzu ifade ediyor.

Banu Tatari’nin dilimize çevirdiği, Deepak Chopra ve Menas Kafatos imzalı Evren Sensin – Kozmik Benliğin Keşfi, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde..

GÜNÜN SÖZÜ: AFFETMEK ALLAH’A MAHSUS