​YALAN

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
2017 yılının son haftasından hepinize merhaba.

2017 yılının son haftasından hepinize merhaba. Kimimiz için uzun geçen, kimimiz için yorucu, kimimiz için de yeni heyecanlar ve umutlarla geçti 2017 yılı. Bu süreçte yeni bir çok şarkıcı tanıdık, yeni şarkılar dinledik, farklı konserler izledik. 2017’nin sonuna damga vuracak çok beğendiğim bir çalışmadan sizlere bahsetmek istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2011 yılının sonlarına doğru birebir tanıma fırsatı bulduğum Gece Yolcuları grubu bu senenin bitimine güzel bir sürpriz yaptılar. Ben yaptıkları müziğe gerçekten hayranlık duymanın yanında grubun solisti Edis İlhan ve gitarda Uğur Aslantürkoğlu’nun dostluklarına da ayrı bir hayranım. Ne zaman yeni kurulan bir grup duysak nasılsa yakında dağılırlar gözü ile baktığımız müzik piyasasında, asla birbirlerini bırakmayacaklarına inandığım iki isim. Herşeyden öte dostlukları ve güzel kalpleri müziklerinin de önünde benim gözümde. 

Gece Yolcuları, 2015 yılında yayınladıkları son single çalışmasının ardından iki yıllık suskunluğunu “Yalan” şarkısı ile bozdu. 21 Aralık Perşembe günü yılın en uzun gecesinde Soner Sarıkabadayı'nın yapımcılığında, Pdnd Müzik etiketiyle dijital müzik platformlarında yayınlanan şarkının sözleri Uğur Arslantürkoğlu'na, müziği Edis İlhan'a, düzenlemesi ise Özer Dönerkaya'ya ait. Bugüne kadar "Unut Beni", "Meyhaneler Sen", "Neden?", "Affedecek Misin?" gibi pek çok hit şarkıya imza atan Gece Yolcuları’nın yeni single’ı “Yalan”ın video klip yönetmenliğini Işıl Reina yaptı. 

Dört gün süren Balkan seyahati sonrası yazılan şarkı: “Yalan”. Şarkı 2015 yazında Edis İlhan ve Uğur Arslantürkoğlu’nun birlikte biraz kafa dinlemek biraz da tatil yapmak için Balkanlar’da yaptıkları tatilin sonunda ortaya çıktı. Yerel müzisyenlerle vakit geçirip müzik yapan ikili, gezdikleri dört farklı şehrin ruhlarındaki etkileri sonunda Edis İlhan’ın yaptığı bestenin üzerine Uğur Arslantürkoğlu sözlerini yazması “Yalan” gibi farklı bir şarkının Gece Yolcuları’nın repertuarına katılmasını sağladı. Müzik otoriteleri tarafından Türkiye’nin en iyi erkek vokallerinden biri olarak gösterilen Gece Yolcuları’nın solisti Edis İlhan; “Şarkıları radyolarda en çok çalan ve bir numara olan grup olduklarını ve Yalan single için de aynı başarıya ulaşacaklarına inandığını” söylüyor. Açıkçası benim de inancım bu yönde. 10 yılı aşkın süredir bir çok şarkıcı ve müzisyen dost edindim kendime, çok konser dinledim, çok sahne izledim ama Edis İlhan’ın sesi gibi bir sese henüz denk gelmedim. Gerçekten insanları büyüleyen, alıp başka yerlere götüren bir ses.  Yayınladıkları şarkılarla büyük kitleler tarafından da sevilen Gece Yolcuları’na, yalan şarkısında Türkiye’nin en başarılı nefesli enstrüman sanatçıları Göksun Çavdar ve Hasan Gözetlik’te eşlik ediyor.  Balkan enstürmanlarının tınısının kıpır kıpır yaptığı, eğlence limiti yüksek yeni şarkıları “Yalan” ile dinleyicisini 2018 yılında yayınlanacak albüm öncesi çok eğlendirecek ve şaşırtacak gibi görünüyor. Bulduğunuz ilk fırsatta mutlaka Gece Yolcuları’nın canlı performasını da izlemenizi şiddetle tavsiye eder, iyi haftalar dilerim.

Sevgi ve müzikle kalın.