​YATIRIM RAKAMLARI HEYECANLANDIRIYOR

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Konut satış rakamları ve büyüme rakamları ekonomideki güveni perçinliyor.

Konut satış rakamları ve büyüme rakamları ekonomideki güveni perçinliyor. Sayfalarımızdaki haberlerden de görüleceği üzere sektör temsilcileri umutlu, bu yılın sonunda konut satışlarında rekor bekleniyor. Yabancılar Türkiye'ye ilişkin hem konut alımı hem de şirketleşme anlamında yatırımlarını artırıyor.

Bütün bu gelişmeler elbette ki yüz güldürüyor. Ama bence bunların tabii sonucu olan yatırım rakamlarını görmek, yatırım projelerinin açıklandığını duymak daha somut heyecanlar yaratıyor.

Mesela geçen hafta lansmanı yapılan MESA Koz projesi 670 milyon liralık bir yatırım değerine sahip.

Sur Yapı'nın Ekart Gayrimenkul ortaklığında Bursa'da hayata geçirdiği ve açılışı 1 Haziran'da gerçekleşecek olan Marka AVM, 650 milyon dolarlık bir yatırım büyüklüğüne sahip. 3 bin istihdam yaratacak bir büyüklük.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden Vadistanbul, Express 24 ve Göl Plus projelerinin yatırımcısı İnvest İnşaat, 1 milyar liralık yatırımla inşaat sektöründeki faaliyetlerini artırıyor.

Bunlar sadece son bir ay içinde gündeme düşen ve hemen aklımıza gelen örnekler. Derin araştırıldığında bu listenin daha da geniş olduğu görülecektir.

İş dünyasının inancının göstergesi büyük yatırımlarını sürdürüyor olmasıdır ki bu liste, geleceğe yönelik yaratılmaya çalışan olumsuz algı operasyonunun sonuç vermeyeceğinin kanıtıdır...