YAZ TAHTAYA BİR DAHA!

Serkan KARA 16 Eki 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Galatasaray herkes tarafından övülse de Süper Lig’deki büyük takımların en büyük ihtiyacı olan kilit açacak ismin çok az oluşu önemli bir problem. Feghouli ve Belhanda yetenekli oyuncular da olsa kapanmış savunmayı açmak için ekstra bir yetenek gerekiyor ki özellikle Belhanda bu tarz durumlarda ortadan kayboluyor. Selçuk İnan’a bu noktada bir parantez açmak lazım, uzun zamandır devam eden kötü performansının aksine Galatasaray’ın kazandığı 3 puanda kilidi açma görevini üstlenen isim oldu. Sarı-kırmızılılar çok hızlı bir şekilde puan kazanıyor, oynadıkları oyunda bu hıza ayak uydurursa onları durdurmak çok zor olacak gibi gözüküyor.

Kadroları gördükten sonra stadyumdan ayrılan Lucescu, Selçuk İnan’ın ilk yarıda oyuna girip, gösterdiği performansa ve İgor Tudor’un kendisine verdiği tepkiye oldukça şaşırmıştır.

 ATİKER KONYASPOR AÇISI

Büyük takımlara karşı kapanan ve rakibini kendi yarı sahasında karşılayan bir Anadolu takımına alışık olsak da Atiker Konyaspor bu tarzını 2 farkla gerideyken bile bozmadı. Yeşil-beyazlıların maç boyunca tek bir isabetli şutu yoktu ve açtıkları ortaların da sadece bir tanesinde takım arkadaşlarını bulabildiler. Defans yaparken her şey güzel ama iş hücum yapmaya geldiğinde bocalayan bir Atiker Konyaspor vardı.

FORVET FARKI

Süper Lig’de başarılı olmak için gereken en önemli şeylerden biri kaliteli ve akıllı bir forvet. Önceki sezonların şampiyonlarına baktığımızda genellikle bu tarz forvetlerden bir tane olduğunu göreceksiniz. Gomis ise şu an Süper Lig’in en yıpratıcı forveti. O yüzden Galatasaray benim şampiyonluktaki en büyük favorim iken, Beşiktaş Mario Gomez gibi bir dünya yıldızından Cenk ve Negredo gibi oyunculara düştü. Evet, Cenk Tosun kendisini çok geliştirdi ama Gomez sadece gol atmıyordu aynı zamanda takımı da taşıyordu. Öteki yandan Fenerbahçe de şu an bir forvet arayışında hala. Janssen umut verici bir başlangıç yapsa da henüz Soldado’yu tam olarak kesmiş değil. Bunun gibi yetersiz forvet örneklerinde orta sahaların sezon boyunca ekstra bir performans göstermeleri gerekiyor ki, bu etkileri her maç yapmaları pek olası gözükmüyor.