EBEVEYN KENDİ ROLÜNÜ SORGULUYOR MU?

Sevgili anne babalar, Biliyorum, hepinizin çabası ve endişesi çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek. Bugün ebeveynlerin yapabileceği en değerli yatırım çocuğuna iyi bir eğitim imkânı sunmak.

Pazartesi 25 Mart 2024 00:00
GÜNÜMÜZ YOGASINA BİR ELEŞTİRİ

Kime sorsam yoga yapıyor… Ben hariç. Yoga yapmadım; ama üniversitede İlkçağ Felsefe Tarihi dersinde rahmetli hocam Prof.Dr.Teoman Duralı'dan Hint felsefesini iyi öğrendim. Neyin ne olduğunu biliyorum.

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00
BESLENME PSİKOLOJİSİ-DUYGUSAL AÇLIK

Psikolojik, yani duygusal açlıktan kurtulmanın en önemli anahtarı farkındalıktır. Peki yeme dürtünüzün psikolojik olduğunu hissediyorsanız, bu durumla başa çıkmak için neler yapabilirsiniz?

Pazartesi 11 Mart 2024 09:40
NE KADINLAR VARDI

Çağdaş ve modern düşünceli erkek söz konusu kadın olduğunda ne yazık ki geri kalmışlığının önüne geçemiyor.

Salı 05 Mart 2024 03:00
GEÇMİŞ GEÇER Mİ?

Geriye dönüp baktığınızda "Keşke hiç yaşanmasaydı" dediğiniz anılarınız var mı? Geriye dönmek istemediğiniz yıllar? Vardır elbette. Hatta "Çook" diyenlerinizi duyar gibiyim.

Pazartesi 26 Şubat 2024 11:00
DUYGULARINIZIN KONTROLÜ ELİMİZDE

Sevgili okurlarım, Hiç duygularınızın kontrolünü kaybettiğiniz ve daha sonra pişmanlık duyduğunuz bir an oldu mu? Hiç kendinizi kaptırıp daha sonra pişman olduğunuz şeyler söylediniz mi? Ya da, hiç beyninizi kontrol eden bir duygunun sizi ele geçirdiği oldu mu? Cevabınız evet ise hayatınızın bir döneminde amigdala bozukluğu yaşamış olabilirsiniz. Peki nedir bu amigdala?

Pazartesi 19 Şubat 2024 09:20
ANNEM VE DEMANSLA YOLCULUĞUMUZ

Bu haftaki yazımda, annemle olan deneyimlerimi ve onunla geçirdiğim her anın bana öğrettiklerini paylaşacağım. Benim gibi pek çok hasta yakını olduğunu ve çaresizliklerini biliyorum. Çünkü demans, sadece kayıpların bir listesi değil, aynı zamanda sevgi dolu bir bağın gücünü de ortaya koyuyor.

Pazartesi 12 Şubat 2024 03:00
ESKİ SEVGİLİYE GERİ DÖNME SORUNSALI

Sabah radyoda dinlediğim bir Kayahan şarkısıyla bu hafta yazacağım konunun başlığı hemen aklımda beliriyor. Bu hafta geri dönüşü yazacağım sizlere. Gidip de dönen sevgili konusundan bahsedeceğim.

Pazartesi 05 Şubat 2024 03:00