Irak'ın "22 Nisan ajandası" 5 maddeli

22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği Irak Ziyaret Programına sayılı günler kaldı… Ankara gibi Bağdat da bu ziyareti fazlasıyla önemsiyor ve sorunlar-çözümler-iş birlikleri üzerine uzun bir liste hazırlıyor. Türkiye'nin ajandasında öncelikli iki başlık var; terörle mücadele ve Kalkınma Yolu Projesi. Bununla birlikte ticaret, turizm, karşılıklı yatırım projeleri, Irak'ın altyapı-üstyapı-tarım-hayvancılık başlıklarında ilerlemesi için Türkiye'nin sunabileceği rehberlik hizmetleri, Kerkük'te yerel yönetimin oluşturulması ve tabi ki Iraklı Türkmenler görüşülecek konular arasında olacaktır.

Cumartesi 13 Nisan 2024 13:00
SİİRT VAKFI DİYARBAKIR İLE HUZURLU BİR BAYRAM DAHA

Vardık mı bir Ramazan Ayı'nın daha sonuna… İyisiyle, kötüsüyle, koşturmacasıyla, sevabıyla, ulaştırılan hayırlarıyla, paylaşılan iftar rızıklarıyla, alınan ve edilen dualarıyla herkes yüreğindeki cevherleri eşliğinde vardı bayramın kapısına.

Salı 09 Nisan 2024 03:00
DEVRİN OYUNLARINA KARŞI "DEVRİM ADAMI"

Davetli olduğum 2024 Akre Nevroz programına yer verdiğim yazımda şöyle bir parantez açmıştım bugün yazmak üzere; "Siyaset Bilimci olarak Mesrur Barzani'yi nasıl tanımlarsın diye sorarsanız; 'O bir devrimci lider' derim.

Pazar 07 Nisan 2024 03:00
31 MART MESELESİ "ADALET VE SAMİMİYET"

MESELE sadece Filistin ve ekonomi değil elbette…

Salı 02 Nisan 2024 12:05
ADALETTE "KANAT- AŞİRET- CEMAAT" YOKTUR

Devletin anayasal ve hukuki işleyişi "her bireyin kendisini ait ve güvende hissettiği" bir sistematiğe oturursa şayet hiçbir oluşumun onayına ihtiyaç duyulmaz… Oluşumlardan kastettiğim de "aşiret-kanaat-cemaat" yapısıyla birlikte bu yapıların hakim olduğu sivil toplum kuruluşları.

Pazar 31 Mart 2024 10:10
DİYARBAKIR COŞKUSU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DA COŞTURDU

"Eser ve hizmet derdi olmayanların Kürt kardeşlerimi yok saymasını kabul etmiyoruz… Kendi ağaları ve şıhları aracılığıyla Kürtleri yıllarca yok saydılar… Medeniyetlerin başkenti Diyarbakır özgürlüğü de, hizmeti de, yatırımı da, huzuru da AK Parti döneminde gördü…"

Çarşamba 27 Mart 2024 00:00
2024 AKRE NEWROZU DÜNYAYI BULUŞTURDU

Irak Kürt Bölgesel Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani'nin düzenlediği 2024 Akre Newroz Programı vesilesiyle dünya Akre'de buluşmuş gibiydi.

Pazar 24 Mart 2024 03:00
DEVLET BAHÇELİ'NİN TÜRKİYE YÜZYILI ÇABASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine ezberleri bozdu ve "Türkiye Yüzyılı" adına önümüzdeki süreçte aşılacak eşiklerin mesajlarını aleni bir şekilde verdi… Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bir açıklama herkeste şok etkisi yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "bu benim son seçimim" diyordu ve hemen ardından ekliyordu "bundan sonrasını bizden sonrakilere emanet ediyorum…"

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00