YENİ HAVALİMANINDA THY'NİN PERFORMANSI

Musa ALİOĞLU 07 Nis 2019

Musa ALİOĞLU
Tüm Yazıları
Bir dönem kamyon arkalarına dikkat çekici bir slogan yazılırdı.

"Tek rakibim Türk Hava Yolları" diye. Şoförler, bunu söylerken uçak kadar hızlı olduklarını ve kendilerinin en büyük rakibinin de THY olduğunu dile getirip, meslektaşlarına hava atarlardı.

Bu sözden yola çıkarsak, kamyoncuların espriyle dile getirdiği bu söylemi tersten okuyup, sorulması gereken soruyu şöyle sormak bu döneme daha uygun düşer. 

Türk Hava Yolları'nın rakibi kimdir?

Rekabet, her alanda üste çıkmanın, önde olmanın vaz geçilmez kuralı. Bu kuralı hayatın her alanına uyarlayabiliriz. Bakın bu olguyu bize en iyi, Latinceden gelen ve olimpiyatların da sloganı olan üç sözcük anlatır. 

"Citius, Altius, Fortius". Türkçesi "Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü".

Rekabet, her alanda olduğu gibi havacılık alanında da yoğun bir şekilde yaşanıyor. 

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı şirketi THY, bu günlerde çok yoğun. Büyük bir hazırlık döneminden sonra, Atatürk Havalimanı gibi alışılan ve rahat bir meydanı bırakıp zora talip olup, İstanbul Havalimanı'nda tüm seferleri yapmaya başladı. Taşınma öyle hiç kolay olmadı. Bu konuda THY Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, hafta içinde bizlere yaptığı açıklama da ilginç ayrıntı ve bilgiler verdi. Ama her şeyden önce onu ve ekip arkadaşlarını çok kararlı gördüm. 

İşte, bu kararlılık ve azim, dünyada bu büyüklükte bir başka örneği olmayan havalimanı taşıma operasyonunu ufak tefek eksiklerle de olsa başarıyla hayata geçirdi. Yeni havalimanında birkaç ay çok mükemmel operasyon olmayabilir, ama bu durum THY'nin büyümesine etki etmez kanaatindeyim. AHL'ye alışan yolcunun buraya da alışması için belli bir zamana ihtiyaç olduğu kesin bir gerçek. 

THY, yeni meydana bazı artıların yanı sıra bazı dezavantajlarla da başlamış olduğu için pazarda zorlu bir süreç söz konusu.

THY'nin şu anda rakipler bellidir. 2018 ve 2019 yılının ilk üç ayındaki rakamlara bakarak bu konuda fikir edinebiliriz.  

THY, şu anda dünyanın en çok noktasına sefer yapan tek havayolu. Yaş ortalaması 8.1 olan 311 yolcu ve 23 de kargo uçağı olmak üzere toplam 334 uçaklık filoya sahip. Elbette, filodaki uçak sayısını baz alırsak THY'den daha fazla uçağı bulunan şirketler vardır. 2019 rakamlarına göre American Airlines 970, Delta Airlines 895, United Airlines 778, Southwest Airlines 750, China Southern 610, China Eastern 535, Ryanir 430, Air China 413, Turkish Airlines 334 ve Alaska Airlines ise 332 yolcu uçağıyla ilk 10'daki büyük şirketlerdendir. 

 Ama, THY'nin verdiği siparişlerle 2023 yılına kadar uçak sayısını 500'u bulması bekleniyor. Bu durumda THY'nin filodaki uçak sayısı sıralamasındaki yeri ilk 6'ya kadar yükselecektir. Bunun ilk işareti  olarak medyaya yansıyan bir haber THY'nin bu konuda Avrupa'daki rakipleriyle girdiği yarışta öne çıktığını gösteriyor.  

Türk Hava Yolları, mevcut koltuk kapasitesini 2019 yılının birinci çeyreğinde yüzde 1,6 artırarak Avrupa'da üçüncü sıraya yükseldi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aynen şöyle diyordu; "2023 hedeflerine adım adım. THY, Avrupa'da sunduğu koltuk kapasitesi ile Lufthansa'yı geçerek üçüncülüğe yükseldi. Şükürler olsun". Evet, çok şükür ki, böyle bir başarıyı her şeye rağmen elde ettiler. Koltuk arzı veya koltuk kapasitesi açısından baktığımızda Avrupa'da birinci sırada Ryanair, ikinci sırada ise easyJet ve üçüncü sırada ise Türk Hava Yolları yer aldı. Bu durumda güçlü rakibi Lufthansa ise dördüncü sıraya düşmüş oldu. 2018 yılında toplam 75 milyondan fazla yolcu taşıyan ve İstanbul Havalimanı'na taşınmayla uçak ve uçtuğu nokta sayısı daha da artacak olan Türk Hava Yolları, 2019'da iç hatlarda 33 milyon, dış hatlarda ise 47 milyon olmak üzere toplam 80 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Türkiye'de yüzde 3, Orta Doğu'da yüzde 11, Avrupa'da yüzde 6, Asya-Uzak Doğu'da yüzde 8, Amerika'da yüzde 7, Afrika'da yüzde 15 kapasite artışı gerçekleştirerek toplamda yüzde 7-8 artışla yaklaşık 195 milyar AKK (Arz Edilen Koltuk/ Km) seviyelerine ulaşmayı hedefleyen THY, doluluk oranını ise yüzde 81-82 aralığında tutmaya gayret edecek. Geçen yılı mali açıdan iyi bir şekilde kapatan THY, bu yıl satış gelirlerini de 14 milyar doların üstüne çıkarmayı da ön görüyor. Karlılığa taşınma masrafları az da olsa olumsuz etki yapsa da sorun teşkil etmeyecek kanaatindeyim. 

Taşınmanın en önemli getirisi İstanbul Havalimanı'ndaki üçüncü pistin devreye girmesiyle olacaktır. Giderek yoğunlaşan hava trafiğine cevap verebilmek ancak bu şekilde mümkün olabilecektir. Daha büyük olmak için filosunu büyütecek olan THY, daha hızlı olabilmek için çok az rötar yapıp, on time yani zamanında kalkış yapacak ve daha yüksek olabilmek için de müşteri memnuniyetinin gereğini çok iyi bir şekilde yerine getirerek yarışta geri kalmamayı başarabilecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok. 

İyi uçuşlar THY, iyi uçuşlar Türkiye.

BİR KİTAP ÖNERİYORUM

21.YÜZYILDA HAVAALANI İŞLETMECİLİĞİ

Doç. Dr. Ferhan Kuyucak Şengür, halen Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyesi. ABD'de Florida Embry Riddle Havacılık Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışma yapmış başarılı bir bilim insanı. Yazdığı "21. Yüzyılda Havaalanı İşletmeciliği" adlı kitabını imzalayıp gönderdi. Teşekkürler. 

Kitapta, havaalanı işletmeciliği tarihsel bağlamda ele alınarak, havaalanı kavramı, havaalanlarını etkileyen düzenlemeler ve havalimanlarının idari, ekonomik ve müşteri  sorunları bilimsel olarak ele alınmış. Temel bilgilere de yer verilen ve alanında bir ilk olan bu değerli kitabı havacılık profesyonellerine ve işin meraklılarına öneriyor, Doç. Dr. Ferhan Kuyucak Şengür'ü tebrik ediyorum. Temin: 08503030501 www.nisankitabevi.com