YPG MEĞER DANIŞMANLIK VERİYORMUŞ

Alican DEĞER 07 Haz 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Bunu daha önce de Afrin'de yapmışlardı. Önce gürlemiş sonra yağamayıp kentten bir gecede kaçmışlardı. O kadar kazdıkları çukur boşa gitmişti. Ama propaganda makinesi boş durmamış, güya daha sonra geri dönüp zafer kazanacaklarını açıklamışlardı. İnanan oldu mu bilmiyorum. Belki hala bekliyorlardır.

Şimdi de bir benzeri yaşanıyor. Türkiye ile Amerika Münbiç konusunda anlaşınca (Ki uzun hikaye basından takip etmişsinizdir) hani orada olmadığı söylenen PKK'lılar (Amerikalıların deyişiyle YPG'liler) çekilmeye başlamış. Bunu da "Askeri danışmanlarımızı çekeceğiz" diyerek duyurmuş.

Bu açıklamadan anladığımız, inkar edilmesine rağmen YPG Münbiç'te varmış. Ve oralarda bir de askeri eğitim veriyormuş. Yani o kadar Amerikalı askerin bulunduğu bir yerde birileri PKK'lılara danışıyormuş iyi mi? Biliyorsunuz bölgede bulunan Amerikalı ve Fransız askerler de "Askeri danışman" olarak geçiyorlar. Anladığım Amerikalı ve Fransızlar YPG'lilere danışmanlık veriyormuş, onlar da yerel unsurlara. Niye böyle zahmetli bir yol tercih ettiler anlamıyorum. Doğrudan kaynağından alaydılar ya şu danışılacak konuların içeriğini. 

YPG'den yapılan açıklamaya göre iki yıldan beri sürdürülen bu danışmanlık işi sona ermiş. Çünkü  Münbiç Askeri Konseyi kendi kendisine yeter duruma gelmiş. Açıklamada bunların kaç kişi olduğu yer almıyor. Muhtemelen yüzlerce veya belki binlerce kişi. 

Peki bu tırnak içinde askeri danışmanlar nereye gidecekler dersiniz? Fırat'ın doğusuna. Sonra? Oradan da muhtemelen Irak ve Türkiye içlerine. Üstelik ellerinde Amerika her ne kadar "Teslim edecekler" dese de benim vermeyeceklerine inandığım silahlarla.