​ZAMANSIZ ŞARKILAR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Herkese mutlu pazarlar diliyorum.

Herkese mutlu pazarlar diliyorum. Bu hafta duygularımı aktarırken 2013 yılının yaz aylarına dalıp gittim. Benim için Bodrum’da dolu dolu müzik ile geçen bir yaz oldu. Hatta neredeyse haftanın enaz 4 akşamı arkadaşlarım JJ İbrahim, Şennur ve Güzide ile mutlaka İskender Paydaş sahnesini dinlemeye giderdik. İnanın bütün repertuarı ezbere bilmemize rağmen ilk defa dinliyormuş gibi eğleniyorduk. İskender Paydaş’ın 2011 yılında besteci ve aranjör olarak imza attığı Türkiye’de yapılmış en başarılı projelerden biri oldu Zamansız Şarkılar. 

Geçtiğimiz hafta Zamansız Şarkılar’ın Pop Rock yorumunu bir de senfoni orkestrası eşliği ile dinleme imkanı buldum. Sadece dinlemek demeyelim gözlerim faltaşı gibi açık izledim her anı. İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfonik Orkestraya, Fatih Erkoç, Ceylan Ertem ve Haluk Levent eşlik etti. Game of Thrones dizi müziği ile büyüleyici bir lazer ışık gösterisi ile başlayan konser ardı ardına unutulmaz geçmişten günümüze şarkılar ile devam etti. İskender Paydaş’ın orkstrasında bir kaç ufak gibi görünsede bence çok büyük değişimler olduğunuda gördüm. 

Milyon Tv’den canlı yayınlanan gecenin en güzel diğer bir yanı ise kesinlikle konuk sanatçılardı. Öncelikle Fatih Erkoç’un çıktığı sahnede, kendisinin şarkıcılığının yanı sıra ne kadar başarılı bir müzisyen olduğunu bilmeyen yoktur. Güzel sesinin yanında trombon sanatçısı da olan Erkoç yan flütü ile seyircilerin ruhuna da dokundu. Bütün konser boyunca seyircilerle birlikte söylenen şarkılar bir yana; Fatih Erkoç’a yapılan eşlik bir yanaydı. Son zamanlarda kaybettiğimiz değerli sanatçılarımızı düşündüğümde, Fatih Erkoç’un el üstünde tutulması gereken müzisyenler arasında değer görmesi gerektiğine inanıyorum. Sıradaki isim Ceylan Ertem’di, sahnede o kadar naif, o kadar güzel ve o kadar devdi ki son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz farklı tarzı ile kendini sevdiren Ertem’de kolay kolay unutulmayacak konserin en büyük parçasıydı. Şüphesiz ki konserin en merakla beklenen ismi Haluk Levent. Haluk Levet zaten seviliyorken geçtiğimiz sene 18 Mart’tan hemen önce İzmir Marşı’na yapmış olduğu farklı düzenleme ile gönüllere çok başka bir taht kurdu. İki kemancısı ve Haluk Levent’te İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar senfonik konserin unutulmaz ismi oldular. Geçmişten günümüze özlediğimiz şarkıları senfonik rock tarzında dinlediğimiz bu güzel konserin devamını mutlaka takip etmenizi tavsiye edeceğim. Benim için konserin tabiki en heyecan verici kısmı İskender Paydaş’ın özel tasarladığı davullarının başına geçtiği andı. O kadar güzel tasarlanmış ve süper görünüyorlar ki, yakalayabileceğim ilk fırsatta mutlaka bende o davulları çalmak istiyorum. Ve gecenin finali en unutulmaz, en güzel şekilde İzmir Marşı ile yapıldı. Binlerce seyircinin ayakta tek bir ağızdan coşku ile eşlik etmesi, sevgi ve başarının en büyük göstergesidir. O gece o sahnede olan bütün müzisyen arkadaşlarımın emeklerine sağlık. Bizleri böyle güzel bir proje ile buluşturduğu için İskender Paydaş’a teşekkürlerle… 

Sevgi ve müzikle kalın…