ZEKİ MÜREN REKLAM FİLMİNDE

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Arif ve 216 filmine Çağlar Çorumlu'nun hayat verdiği Zeki Müren karakteri, Türkiye İş Bankası kredi kartı markası olan Maximum #İşteBenimMaximumum etiketli kampanyası ile birlikte bir kez daha karşımıza çıkıyor.

Publicis Groupe Türkiye tarafından Maximum Kart için hazırlanan #İşteBenimMaximumum etiketli tanıtım filmi kampanya hakkında heyecan uyandırıyor.

Arif ve 216 filmine Çağlar Çorumlu’nun hayat verdiği Zeki Müren karakteri, Türkiye İş Bankası kredi kartı markası olan Maximum #İşteBenimMaximumum etiketli kampanyası ile birlikte bir kez daha karşımıza çıkıyor. Filmde kostümleri, aksesuarları ve vücut diliyle Zeki Müren’i oldukça başarılı bir şekilde canlandıran oyuncu bu sefer performansını Maximum Kart’ın reklamı için sergiliyor. Filmdeki başarılı canlandırmasıyla oldukça beğeni toplayan Çağlar Çorumlu Maximum Kart’ın yeni dünyasının tanıtımı için karaktere bürünüyor. Maximum Kart’tın yeni dünyası Zeki Müren'li reklamla başladı. Heyecanlı bekleyişin sonunda Zeki Müren karakterini canlandıran Çağlar Çorumlu, sanatçının meşhur günlük spor rutinini gerçekleştiriyor. Yardımcısının bir reklam teklifi geldiğini söylemesiyle dikkat kesilen oyuncu, Maximum Kart’tan gelen teklifi düşünüp değerlendireceğini söylüyor. Kampanyanın tanıtım filmi olmasına karşın kısa teaser sosyal medyadaki kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş gibi duruyor. Kampanyayı Publicis Groupe Türkiye bünyesinde, Türkiye İş Bankası’na özel oluşturulmuş ve Türkiye İş Bankası’nın tüm iletişim faaliyetlerinden sorumlu reklam ajansı PUB1924 üstleniyor. Ellerinize sağlık...

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU ALAMETİ FARİKASI

 Yazar Gülseren Budayıcıoğlu başarısını kitaplarından uyarlanan dizilere mi borçlu yoksa başka bir şeye mi borçlu? Bu konu hakkında yazmak istedim. Ünlü yazarın; Masumlar Apartmanı, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda ve son olarak Camdaki Kız isimli kitabı diziye dönüştürüldü. Gerçekten çok merak ediyorum şu konuya, baktığımızda reyting listesinde Camdaki Kız reyting rekorları kırdı. Gülseren hanımın yazmış olduğu kitaplar içerik olarak çok iyi görünüyor ki diziye uyarlandığı zaman gerçekten izlenme rekorları kırıyor bunu hepimiz canlı canlı görebiliyoruz. Ama tabi insanın aklına takılmıyor değil, ya Gülseren hanımın yazmış olduğu kitapların içeriği çok kaliteli ya da bunu diziye dönüştüren senarist ve yönetmen gerçekten bu işi biliyorlar bunun başka izahı olamaz. Aklıma şu da takılıyor sevgili okurlar; bu diziler bu kadar nasıl izlenebiliyor? Ben açıkçası bunu gerçekten düşünüyorum ama bir sonuca bir türlü varamıyorum. Hani bu tarz dizilerin meraklısı ya bizim ülkemizde çok fazla ya da bilmiyorum yani aklıma farklı şeyler geliyor ama tabi bunu yazıda söylemek istemem. Gerçekten çok düşünüyorum reyting rekorları kırıyor diziler, izleyeni çok ama içerik olarak baktığımızda çok da iyi değil, hep drama hep drama. Ya Gülseren Hanım başarısını dizilere borçlu, ya da diziler başarılarını Gülseren Hanım'a borçlu. Bu ikisi kıyasıya yarışıyor diye düşünüyorum. Sonuç olarak ikisi de birbirini besliyor. 

HAFTA'NIN KİTABI: NEDEN ORHAN VELİ?

Türk edebiyatının sevilen şairi Orhan Veli'nin seçme şiirlerini Neval Ergün'ün illüstrasyonları ile görselleştiren Orhan Veli- Resimli şiirler, şairin hayranlarının kitaplığında özel bir yer alacaktır

Neden Orhan Veli?

Küçükken uyumak için yatağa girdiğimde Müşfik Kenter'in sesiyle sabaha kadar Orhan Veli şiirleri dinlerdik. Kulağımıza fısıldardı usulca. Öyle yavaş yavaş uykuya dalar, rüyalar görürdüm. Altı kişiydik ama Müşfik Kenter'in sesi ile yedi oluyorduk sanki. Ailemizden biriydi Orhan Veli.

Orhan Veli demek çocukluğum demekti,

Orhan Veli demek babam demekti, 

Orhan Veli demek incelik demekti, hayat demekti, insan demekti...

GÜNÜN SÖZÜ: İYİ İNSAN OL...