Tiyatro 27.01.2020 14:20

Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde Seyirci İle Buluştu!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2019-2020 sezonu oyunlarından Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde 24 Ocak Cuma akşamı Zeytinburnu Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirdi.
Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde Seyirci İle Buluştu!

Polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’in birbirine bağlanan beş masaldan oluşan, hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden eserini Günay Ertekin tiyatroya uyarladı.

Oyunda iki tüccar gibi giyinerek yollara düşen padişah ve veziri komşu diyardaki Kör Adam’ın hikâyesini dinlemeye giderler. Bir sırrı çözmek için diğer bir sırrın izini sürmek zorunda kalan padişah ve vezir sabırla ve merakla günlerce gecelerce yol gidip zaaflarla yoğrulmuş insanoğluna dair birçok şey öğrenirler. 

Seyirciyi padişahla birlikte Şapkacı’nın, Müezzin’in, Demirci’nin, Kuyumcu’nun, Kör Adam’ın serüvenlerinin peşinde adeta bin bir gece masallarının tadında bir serüvene çıkaran oyun, 7’den 70’e her yaştan izleyiciye sesleniyor.

Doruk Ordu, Betül Çevgen, Çağrı Aslan, Gökhan Yıldırım, Ömer Hüsnü Turat, Evren Akyürek,  Devran Şanlı, Ceren Narinoğlu, Çağıl Tekten, Onur Ertaman, Alparslan Çağlar, Aykut Söyük, Ecem Alpay, Ihlara Yener, Damla Polat, Handan Ölçene’in rol aldığı Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde 24-25-26 Ocak tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Ahmet Ümit

Uyarlama & Dramaturgi: Günay Ertekin

Yönetmen: Sabri Özmener

Dekor Tasarımı: Gökhan Yücesal

Kostüm Tasarımı: Burcu Melek Bozan

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Müzik: Gürkan Çakıcı

Koreografi: Alpaslan Karaduman