Ekonomi 26.11.2021 07:00

Dünya Tarım Profesyonelleri Growtech'te Buluştu

24 Kasım'da dünya tarım profesyonellerini 20'nci kez Antalya'da buluşturuyor. 25 ülkeden 510 firmanın katılım sağladığı dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarına ilgi büyük. 135 ülkeden online ziyaretçi kaydı alınan fuar, 27 Kasım'a kadar Anfaş Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.
Dünya Tarım Profesyonelleri Growtech'te Buluştu

ŞAFAK GÜVEN -Antalya

Growtech 20.Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı 24-27 Kasım tarihleri arasında Antalya’da Anfaş Fuar Merkezi’nde ziyarete açıldı. Fuarda Sera & Sulama Teknolojileri”, “Tohumculuk”, “Bitki Besleme ve Koruma”, “Tarım Makinaları” ve “Hayvancılık” olmak üzere toplam 5 kategori bulunuyor. 60 bin m2 fuar alanı büyüklüğüne sahip Growtech’te, her yıl olduğu gibi bu yıl da tarımın ve çiftçinin yanında olan, onların ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üreten birbirinden ilginç ve inovatif ürünler ile markalar yer alıyor.

“Dünya tarımının güçlü oyuncularını, Antalya’da aynı çatı altında bir araya getirdik”

Fuarın ilk gününü değerlendiren Growtech Fuar Direktörü Engin Er, “ Hasret bitti, tarım sektörü Growtech’e, biz de katılımcı ve ziyaretçilerimize kavuştuk. Bu yıl Growtech’te 25 ülkeden 510 firma yer alıyor. Dünya tarım profesyonellerini Growtech’te Antalya’da bir araya getirdik. Tarım sektörünün güçlü pazar ülkelerinden Hollanda, İspanya ve Macaristan, özel pavilyonlarında ülke bazında milli katılım sağlıyorlar. İlk günümüzde Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği BAİB’le birlikte düzenlediğimiz Alım Heyeti Programımıza 7 ülkeden yaklaşık 20 önemli büyük alıcı katıldı. Katılımcı ve ziyaretçilerimizden görüşmelerin çok başarılı geçtiğine; bu yılı ve önümüzdeki dönemi kapsayacak anlaşmaların sağlandığına dair duyumlar aldık. “dedi.

“Uzmanları, Tohumu Growtech’te anlattı”

Growtech Uluslararası Tarım Fuarı, sektörün geleceğinin ve ihtiyaçlarının en üst düzey yetkili ve uzman isimlerin katılımıyla gündeme getirildiği çok sayıda etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. İlk gün, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği TSÜAB tarafından “Tohumu Uzmanından Dinleyin” başlıklı panel düzenlendi. Buket Sakmanlı Apaydın’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte Yüksel Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı ile TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gençer konuşmacı olarak yer aldı.

“ATSO Growtech Tarım İnovasyon ve Bitki Islahı Proje Pazarı Ödülleri sahiplerini bulacak”

Fuarın ikinci günü 25 Kasım’da 2008 yılından bu yana Growtech tarafından düzenlenen ve son üç yıldır da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte yapılan ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerine kavuşacak. Ödül törenine ATSO Başkanı Davut Çetin de katılım sağlayacak. Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Akdeniz TTO), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliği ile bu yıl 5'incisi düzenlediği Bitki Islahı Proje Pazarı’na(BIPP), 3’ncü kez ev sahipliği yapılacak. Sergilenen projeler arasından dereceye giren projelere ödülleri verilecek. Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Başkanı Metin Güneş tarafından aynı gün, “AB Yeşil Mutabakatının Gübre Sektörüne Etkisi” başlıklı konferans gerçekleşecek. Etkinlikte, sektörün geçirmesi gereken dönüşüme dair tespitler ve ipuçları sunulacak.

“Growtech Tarım Sohbetleri’nde ‘Küresel İklim Değişikliği ve Tarımın Geleceği’ konuşulacak”

Dört yıldır tarım sektörünün en önemli konularını gündeme taşıyan Growtech Tarım Sohbetleri’nde “Küresel İklim Değişikliği ve Tarımın Geleceği” konuşulacak. Fuarın üçüncü günü 26 Kasım’da gerçekleşecek ve BloombergHT Tarım Yazarı ve Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte; Sera Konstrüksiyon, Donanımı ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçılar Derneği (SERKONDER) Başkanı Halil Kozan, Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) Başkanı Rahmi Çakarız, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu konuşmacı olarak yer alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, “Antalya’da Planlı, Kurallı, Kimlikli ve Sürdürülebilir Tarım için Çalışıyoruz” konulu konferansı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son dönem çalışmalar hakkında bilgi verirken, Buket Sakmanlı Apaydın’ın moderatörlüğünü üstlendiği ve Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım ile TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gençer’in panelist olduğu etkinlikte “Pandemi, İklim Değişikliği ve Tohumun Önemi” ele alınacak.

“Sağlıklı, güvenli ve verimli bir ticaret ortamı sağlandı”

Katılımcı ve ziyaretçiler için sağlıklı ve güvenli bir fuar deneyimlemesi adına gerekli tüm önlemler alındı. Hem katılımcılar hem de ziyaretçiler Growtech’e, HES kodu ve maske ile giriş yaptılar. Fuarda ayrıca, dünyanın en büyük etkinlik organizatörü Informa tarafından geliştirilen ‘Temizlik ve Hijyen’, ‘Fiziksel Mesafe’ ile ‘Tespit ve Koruma’yı kapsayan AllSecure Standartları uygulanıyor.