Kültür Sanat 15.02.2021 07:33

LİLA'NIN YAKINDA YAYINLANACAK 'NOKTÜRN' EP'SİNİN İLK ŞARKISI 'SAPLANDIM GÖZLERİNE'

Lila' nın "Noktürn" isimli Garaj Müzik etiketli yeni Ep'si 4 şarkıdan oluşuyor. Albümde 3 şarkının söz ve müziği Lila'ya, düzenlemeler ise Lila'nın çocukluk arkadaşı, Şükrü Soncul'a ait. Lila'ya bu albümünde piyano da Şükrü Soncul, çello da Sercan Alban eşlik etti.
LİLA'NIN YAKINDA YAYINLANACAK 'NOKTÜRN' EP'SİNİN İLK ŞARKISI  'SAPLANDIM GÖZLERİNE'

"Noktürn" isimli Ep'den yayımlanan ilk şarkı Saplandım Gözlerine'de gerçek aşkın büyüsüne kapılmış ve saplantılı bir kadının hikayesini anlatılıyor.

Ep'yi çocukluk arkadaşı Şükrü Soncul ile beraber hazırlayan Lila için manevi değeri çok yüksek bir proje oldu. 'Farklı şehirlerde yaşamamıza rağmen, 23 senelik dostumla böyle bir albüm yapmak çok ama çok keyifliydi. İkimiz de hayalimiz olan bir şeyi yaptık aslında' diyen Lila, şarkıların vokal kayıtları İstanbul'da , piyano kayıtları Antalya'da  ve çello kayıtları ise Dublin' de yaptı.

Lila; müzikal geçmişindeki tüm müzik türlerinin yansımalarının, en samimi ve en sade haliyle, bu albümde hayat bulduğunu ifade ediyor. Farklı armonilerin, Lila’nın büyülü sesiyle birleştiği bu müzikal yolculukta, sanatçı; duygu yüklü ve cesur bir albüme daha imzasını atıyor.

“ Noktürn” ile aynı anlamı taşıyan;  geceden ilham alarak hazırlanan, hüznün ve romantizmin birleştiği bir beste türü olan bu konsept albümde; “Saplandım Gözlerine”, “Benimle Kal” gibi yeni şarkılarının yanı sıra, Lila’nın eski şarkılarından  “Renklerin İçinden” ve “Rüyama Gel” yeni düzenlemeleriyle karşımıza çıkıyor.