Siyaset - Politika 24.01.2018 12:40 Güncelleme: 24.01.2018 13:04

"Önce teröristlerin kökünü kurutacak, sonra da..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 44. Muhtarlar Toplantısı'nda ,"Önce teröristlerin kökünü kurutacak, sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için, misafir ettiğimiz 3,5 milyon Suriyeli için." diye konuştu.
"Önce teröristlerin kökünü kurutacak, sonra da..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir." dedi.

Erdoğan, "Önce teröristlerin kökünü kurutacak, sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için, misafir ettiğimiz 3,5 milyon Suriyeli için." diye konuştu.

"Afrin'de tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, 13-15 yaşındaki çocukların, dünyadan haberi olmayan yaşlı kadınların ellerine silah tutuşturarak fotoğraflar yayınlayan, kendisi lokmaya muhtaç garipleri haraca bağlayan bir örgütü tepelemeye çalışıyoruz.

Elinde on binlerce çocuğun, kadının, yaşlının, masumun kanı olan bu örgütü destekleyip, Türkiye'yi 'işgalci' diye itham edenlerin bırakın Kürtçülüğünü, bırakın sosyalistliğini, insanlığından şüphe ederim. Aslında biz Afrin'de aynı zamanda tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle de mücadele ediyoruz."

"Derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozduk"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin, derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk. İnşallah Münbiç'ten başlayarak sınırlarımız boyunca bu oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi bu musibetten tamamen temizleyeceğiz.

Bizim derdimiz oranın toprakları değil, orada adaletin tesisidir. Bizim derdimiz, 3,5 milyon Suriyeli benim ülkemde yaşıyor, bu insanların kendi topraklarına dönüşünü sağlamaktır."

"4 gün içerisinde, 268 terörist etkisiz hale getirildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zeytin Dalı Operasyonunda şehitlerimiz, gazilerimiz var ama Özgür Suriye Ordusu ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 şehidimiz varsa 4 gün içerisinde, karşı taraftan da tespit ettiğimiz kadarıyla 268 kişi etkisiz hale getirildi. Kararlı bir şekilde bu devam edecek. Bunların kökünü kazıyacağız." diye konuştu.

Erdoğan "Dünyada bizden başka, ucunda şehadetin olduğu bir mücadeleye böylesine gönüllü olarak, böylesine aşkla, böylesine sevdayla koşan, koşmak isteyen bir başka millet tanımadım, tanımıyorum." dedi.