Magazin 14.09.2018 01:03

Usta'ya Saygı Gecesine Aydilge Damgası...

18. Uluslararası Klarnet Festivali çerçevesinde düzenlenen Cem Karaca Ustaya Saygı Konseri'nde Aydilge, ''Sen de Başını Alıp Gitme''yi seslendirerek geceye damgasını vurdu.
Usta'ya Saygı Gecesine Aydilge Damgası...

Bu yıl on sekizincisi düzenlenen festivalin geleneksel hale gelen ustaya saygı konseri bu yıl Cem Karaca şarkılarını söyleyen birbirinden ünlü isimleri aynı sahnede buluşturdu.

Konserin en iddialı isimlerinden biri olan başarılı sanatçı Aydilge, seslendirdiği ''Sende Başını Alıp Gitme'' ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda duygu dolu rüzgarlar estirdi. Şarkının sonunda da oldukça duygusal bir açıklama yapan Aydilge, ''Cem Karaca, yasaklı yıllarından sonra yurda döndüğünde, annem ve babam beni onun ilk konserine götürdüler. Çok küçüktüm ve her küçük çocuk gibi benimde bir süper kahramanım olmalıydı. O konserden sonra oldu. Benim kahramanımın gözlerinden ateş çıkarmak, bir yerden bir yere uçmak yada ışınlanmak gibi süper güçleri yoktu ama kalplere dokunan bir sesi, kocaman bir yüreği ve gerçek bir hayat felsefesi vardı. O, Cem Karaca'ydı. Doğa üstü güçleri yok gibi gözükse de asıl olağanüstü olan oydu.'' Bir ara göz yaşlarına hakim olmakta zorlanan sanatçı ''Eşimin bunu anlayışla karşılayacağını bildiğim için size tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki Cem Karaca benim çocukluk aşkımdı. Utku, yani eşim ise ebediyete kadar son aşkım olacak.O yüzden ben her konserimde Cem Karaca'nın Islak Islak parçasını eşimin gözlerinin içine bakarak seslendiriyorum.'' diyerek salonda büyük bir alkış tufanı kopardı.

ANNE ve BABASINDAN DA TAM NOT ALMAYI BAŞARDI...

Performansını noktaladıktan sonra kulisine geçen Aydilge burada da son derece tatlı bir sürprizle karşılaştı. Kendisi gibi Cem Karaca'nın büyük hayranı olan anne ve babası genç sanatçının kulisine gelerek başarılı yorumu dolayısıyla kızlarını tebrik ettiler. Geceye katılan yüzlerce davetlinin yanı sıra anne ve babasından da tam not almayı başaran Aydilge, mutluluğunu hep birlikte çekilen aile fotoğrafıyla ölümsüzleştirdi.