Magazin 30.01.2020 00:30

10. YILA ANLAMLI PROJE

Lila Group, Maylo markası ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinin 10. yılını, TEGV etkinlik noktalarında eğitim desteği alan çocukların katılımı ile düzenlediği 'Maylo Resim Şöleni' ile taçlandırdı.
10. YILA ANLAMLI PROJE

 Önceki gün Rahmi Koç Müzesi’nde, gerçekleşen ‘Maylo Resim Şöleni’ne Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Lila Group CEO’su Alp Öğücü ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’nın yanı sıra sanat dünyasından Ali Sunal eşi Nazlı Kurbanzade Sunal ve Pelin Karahan ile eşi Bedri Güntay da katıldı.

Maylo Resim Şöleni kapsamında ‘Hayalinizdeki dünya nasıl bir yer?’ sorusunun cevabını resmeden TEGV’li çocukların birbirinden güzel yüzlerce eseri arasından seçici kurul danışmanlığında en beğenilen 30 eser Rahmi Koç Müzesi’nde sergilendi. Van, İzmir, Eskişehir, Çorum gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar iki gün boyunca İstanbul’da ağırlandı. Hatıralarında güzel bir anı olarak yer edecek İstanbul turu ile çocuklar güzel bir sömestr tatili geçirdi.

Çocuklarımıza bir özür borçluyuz

Bir çoğunun ilk kez İstanbul'a geldiği çocuklarla uzun süre sohbet eden Ali Sunal, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sunal, ''Bu dünyayı daha yaşanır hale getirecek olan nesillerimiz bu çocuklar. Aslında onlardan bir özür borçluyuz. İyi bir dünya bırakamadığımız için.'' dedi.

Onları sık sık burada ağırlamak için ellerimizden geleni yapacağız

Çocukların yaptıkları resimlerle yakından ilgilenen Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, ''Bazı şeyleri çok çabuk tüketiyor ve değerini bilmiyoruz. Burada bulunan bir çok kardeşimiz ilk kez deniz görüyor ve bir çok şeyden de mahrumlar. Onları sık sık burada ağırlamak için ellerimizden geleni yapacağız.'' dedi. MESUT YILMAZ