Beyaz Perde 03.05.2018 15:38 Güncelleme: 03.05.2018 15:47

"15.Çocuk Filmleri Festivali" Yozgat'ta

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve TÜRSAK Vakfı'nın işbirliğiyle bu yıl 15. yaşına giren Çocuk Filmleri Festivali, 2 Mayıs Çarşamba günü Yozgat'ta çocuklarla buluştu.
"15.Çocuk Filmleri Festivali" Yozgat'ta

Açılış töreninde konuşma yapan Türsak Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar, kendisinin de çocukluğunun Anadolu’da geçtiğini ve çocukları gördüğünde ne kadar çok heyecanladığının dile getirdi. Yaşar konuşmasına şöyle devam etti; “Ben annemin elini tutarak annemle Türk filmleri izlemeye giderdim. Bendeki sinema sevdası annemle başladı ve ona çok teşekkür ediyorum. Beni sinema ile tanıştırdı. Sinemayı tanımasaydım hikaye yazmaya da başlamayacaktım. Ben tanıdıklaırmın, gördüklerimin hikayesini sinemayla tanışmasaydım anlatamayacaktım. Sizlere bu filmleri getirmemizin en büyük nedeni; kendi hikayelerinizi yazmanıza olanak sağlamak. Hikaye yazmak kendini anlatmanın temelidir. Size güzel başlangıçlar diliyorum ve bu festival şahane filmler izleyeceğinizin garantisini veriyorum.”

Yozgat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun yaptığı konuşmada, çok film izlemenin hayal gücünü daha da artırdığının altını çizdi. Altun konuşmasına; “Sinema gerçekten hayatımızın içinde olması gereken bir sanat dalı. Sinemaya zihninize şimdiden kazıyın. Içinizden çok değerli sinemacıların çıkmasını çok isterim. Eminim ki aranızdan Türk sinemasına katkı sağlayacak çok değerli senaristler ve yönetmenler ve oyuncular çıkmasını istiyorum. Bu filmleri izlerken mutlaka günün birinde siz de kendi filminizi çekeceğinizi hayal edin.” diye devam etti.

Açılış töreninin sunuculuğunu Oyuncu Ceren Benderlioğlu üstlenirken, törene katılan çocuklar Yozgat Sanat Tiyatrosu’nun karşılamasıyla muhteşem dakikalar yaşadılar.

Törene katılan yüzlerce çocuk, festivalin açılış töreninin ardından ATV ekranlarında yayınlanan Kanatsız Kuşlar” dizisinin Suna karakterini başarıyla canlandıran oyuncu (Masalcı Abla) Fulya Aksular’ın anlatımıyla festivalin açılış filmi Fransa’dan “Dışarıda” filmini keyifle izlerken, “Çocuk Jürisi Atölyesi”ni Sinema Yazarı Senem Erdine gerçekleştirdi. “Çocuk Jürisi Atölyesi” tarafından yönetmenliğini Joost Lieuwma ile Daan Velsink’in üstlendiği “Panik” filmi birinci seçildi.

Festival, Yozgat’tan sonra 7 ve 8 Mayıs’ta Erzincan’da, son olarak 10 ve 11 Mayıs’ta Van Devlet Tiyatrosu’nun 16. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği işbirliği ile Van’da da çocuklarla buluşacak. Festivalde uluslararası ödül almış film gösterimlerinin yanı sıra geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü oyuncu ve gazeteciler “Yazarlık Atölyesi”, “Oyunculuk Atölyesi” ve “Çocuk Jüri Atölyesi” gerçekleştirilecek.