Magazin 20.05.2018 02:02 Güncelleme: 19.05.2018 23:41

3.Kez Farkındalık İçin Buluştular

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Empati Ödülleri, ünlü isimlerin katılımıyla sahiplerini buldu.
3.Kez Farkındalık İçin Buluştular

Otizm ve down sendromlu çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ‘3. Empati ödülleri’ önceki akşam Sarıyer Fuat Paşa Yalısı’nda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuklarını Özge Pirçek ve Şenol ipek’in üstlendiği ödül töreni, iftar yemeğiyle başladı. Gecede, Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri dans gösterisi sundu. Sahneye çıkan Otizm ve down sendromlu çocuklar ödül alan şarkılarla birlikte şarkı söyleyip dans ettiler. Gecede ayrıca açık arttırmaya yapılırken elde edilen tüm gelir Otizm ve down sendromlu çocukların yararına kullanılmak amacıyla TÜREV (Türkiye Engelliler Vakfı)’na bağışlandı. ,



Geceye; Yeşim Salkım, Ferman Toprak, Safiye Soyman, Derya Tuna, İvana Sert, Esra Sönmezer, Wilma Elles, Bahadır Tatlıöz, Çağlayan Topoloğlu gibi ünlü isimler katıldı. Katkılarından dolayı geceye katılan sanatçılara ödüller takdim edildi.

Empati Vakfı Kurulacak
“Sanatçılardan Daha Fazla Destek Bekliyoruz”

Gecenin mimarlarından oyuncu ve sunucu Özge Pirçek, “Zor bir süreç oldu bizim için. Dernekleri, katılımcıları bir araya toplamak kolay olmadı. Buna rağmen çok güzel bir katılım oldu. Güzel bir bağış topladık. Sanatçı dostlarımız hiçbir karşılık beklemeden buraya geldiler” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Empati Vakfı’nı kuracağını açıklayan Pirçek, “Vakıfta tanıdık isimlerde yer alacak ama şimdilik isimlerini gizli tutuyoruz” dedi. Böyle gecelerle otizm ve down sendromuna dikkat çekmek istediklerini belirten Pirçek, “Sanatçı dostlarımızdan, iş adamlarımızdan önümüzdeki yıllarda daha fazla destek bekliyorum. Böyle geceler yerini para kazanabilecekleri geceleri tercih ediyorlar. Böyle geceleri de tercih etmelerini de diliyorum” şeklinde konuştu.

“Bir gün İstiyorum ki Çocuğum Bana Anne Desin”

Şarkıcı Safiye Soyman, ödül almak için çıktığı sahnede duygusal anlar yaşadı. Yatağa mahkum MS hastası oğlu Harun Aköz’un durumundan bahseden Soyman’ın gözleri doldu. Oğlunun hastalığı nedeniyle bu durumu en iyi anlayanlardan biri olduğunu ifade eden Soyman, 20 yıldır bununla yaşıyorum. Bazen diyorum ki çok iyi bir kuluyum ki Allah bana bunu bahşetti. Onun için bütün annelere, ailelere Allah sabır versin. Evlatlara şifa versin. Bir gün istiyorum ki çocuğum bana anne desin. Hiçbir gün off demedim. Demeyeceğim de… O benim başımın tacı. İçerim yanıyor dışım havai. Hiçbir şekilde göstermiyorum. Ne kadar enerjiksin diyorlar. Ben çocuğuma moral vermek zorundayım. Benim yüzüme bakıyor, annem ağlıyor mu diye. Hissettirmiyorum” diye konuştu.

“Her Saniyenin Kıymetini Bilelim”

Katkılarından dolayı ödüle layık görülen oyuncu Esra Sönmezer, gecenin önemine vurgu yaparak “2002 yılında annemi kaybettim. Damar tıkanıklığından dolayı sol kolunu kaybetti ve ömrünün son iki senesini engelli geçirdi. Bu yüzden bu gecenin anlam ve önemini en iyi bilenlerden biriyim. Her geçen saniyemizin kıymetini bilelim” diye konuştu.

“Deniz Şıp Sevdi”

Ödül törenine yalnız katılan Yeşim Salkım, siyah elbise altına giydiği beyaz spor ayakkabısıyla dikkat çekti. Sürekli saç rengini değiştirmesi sorulan Yeşim Salkım, “Hayatımda tek değiştirdiğim şey saçlarım” yanıtını verdi. Uzun süredir hayatında kimsenin olmadığını söyleyen Salkım, Deniz Seki’nin ilişkisi hakkında ise “Deniz Şıp sevdi. Ben öyle sevmem” dedi.

“Ali de Ben de Üzüldük”

Wilma Elles geceye eşi Kerem Göğüş ile birlikte katıldı. Geçtiğimiz günlerde klibinde oynadığı Ali Ata ile birlikte görüntülenen Wilma Elles, çıkan ihanet haberleriyle ilgili konuştu. Elles, “O gün baş başa değildik. Haberler hayal ürünü. Ali de ben de çok üzüldük” dedi.

Çare Akupunktur

Ivana Sert, son dönemde aldığı kilolardan şikayetçi oldu. Sert, kilo vermek için akupunktur yöntemine başladığını açıkladı.

“Volkan Demirel Ret Yedi”

Ödül gecesinde tablo, forma, elbise gibi birçok ürün açık arttırma usulüyle satışa sunuldu. Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel’in forması ise bir alıcı tarafından geri çevrildi. Fenerbahçeli olduğunu söyleyen alıcı, sunucunun “Öyleyse size Volkan Demirel’in formasını verelim!” sözlerine “Yok istemem” şeklinde karşılık verince ilginç anlar yaşandı.