Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 03.03.2016 21:13

410 günlük çile başlıyor

İstanbul trafiğinde, metro inşaatı nedeniyle 410 gün sürecek çile başlıyor İstanbul'da Mecidiyeköy Metro İstasyonu 3. Etap inşaat çalışmaları nedeniyle inşaat alanı trafiğe kapatılacak. 5 Mart Cumartesi günü saat 23.00'ten itibaren başlayacak…
410 günlük çile başlıyor

İstanbul trafiğinde, metro inşaatı nedeniyle 410 gün sürecek çile başlıyor

İstanbul'da Mecidiyeköy Metro İstasyonu 3. Etap inşaat çalışmaları nedeniyle inşaat alanı trafiğe kapatılacak. 5 Mart Cumartesi günü saat 23.00'ten itibaren başlayacak olan ve 410 gün sürmesi planlanan çalışmaların, İstanbul trafiğini olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

YENİBİRLİK - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı çalışmaları nedeniyle Mecidiyeköy'de, trafik akışı için yeni düzenleme yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mecidiyeköy metro istasyonu 3. etap çalışmaları nedeniyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacak. Mecidiyeköy istasyonu batı konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları kapsamında, 5 Mart Cumartesi günü saat 23.00'ten itibaren 410 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre, Şişli-Mecidiyeköy istikametinde, Büyükdere Caddesi'nin Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde 2. etapta yapılan kısmi şerit daraltması kaldırılacak. Bu yöndeki taşıt trafiği 2 şeritten 3 şeride, yaya kaldırımı da 4 metreden 8 metreye çıkarılacak.

Mecidiyeköy-Şişli istikametinde ise Ortaklar Caddesi'nden Aytekin Kotil Caddesi'ne Bahçeler Sokak üzerinden tek yön 2 şerit olarak taşıt trafiği akışı sağlanacak. Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki bağlantı yoluyla önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'nin Şişli tarafına ulaşabilecek. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesiyle taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacak.

ALT GEÇİT 'ALT MEYDAN' OLACAK

Üçüncü etap çalışmaları kapsamında, metrobüs ve metro yolcusu aktarımını sağlayan, Büyükdere Caddesi altında yer alan yolcu altgeçidi genişletilerek, alt meydana dönüştürülecek. Bu çalışmalar boyunca metrobüsten gelen yayalar, Büyükdere Caddesi'nde yüzeye çıkarak, trafik ışıklı yaya geçidi ile karşıya geçecek, 8 metreye çıkarılan kaldırımdan metroya aktarım sağlanacak.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24,5 km uzunluğunda ve Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey olmak üzere 18 istasyondan oluşuyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy istasyonu bu metro hattının en önemli transfer istasyonu olacak. Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16,75 kilometre uzunluğunda, 10 istasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt metrosuna entegre olacak. Hattın projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğünce hazırlandı, yapımı da Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğünce gerçekleştiriliyor.

BİTİNCE ULAŞIM RAHATLAYACAK

Ulaşım süreleri Yeni metro hattıyla ulaşım süreleri de şöyle olacak:"Mahmutbey-Mecidiyeköy 26, Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5, Alibeyköy-Taksim 12, Kağıthane-Üsküdar 26, Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5, Çağlayan-Yenikapı 14,5, Alibeyköy-Bostancı 47, Çağlayan-Üsküdar 23,5, Ümraniye - Kağıthane 39,5, Eyüp (Alibeyköy) - Kadıköy 36,5, Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5, Beşiktaş-Kağıthane 10, Beşiktaş-Mahmutbey 31,5, Beşiktaş-Alibeyköy 12,5, Beşiktaş-Etiler 13, Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5, Bahçeşehir-Mahmutbey 21, Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47, Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 ve Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika." (AA)