Kültür Sanat 06.10.2022 14:37

4.ULUSLARARASI BALKAN MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Trakya'daki sosyo-kültürel yapının tanıtımını sağlayarak, bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini tüm dünyaya duyurmak hedefiyle yola çıkan Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından ilki 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Balkan Müzik Festivali'nin dördüncüsü bu yıl 7-10 Ekim tarihlerinde Edirne'de başlıyor.
4.ULUSLARARASI BALKAN MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Trakya’daki sosyo-kültürel yapının tanıtımını sağlayarak, bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini tüm dünyaya duyurmak hedefiyle yola çıkan Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından ilki 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Balkan Müzik  Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 7-10 Ekim tarihlerinde Edirne’de başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi’nin desteği ile TRAKSEV tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Müzik  Festivali, 7-10 Ekim tarihlerinde Edirne’de gerçekleşecek.

FESTİVAL, BU YIL DA TARİHİ EDİRNE SİNAGOGU’NDA BAŞLIYOR!

MUAMMER KETENCOĞLU VE ORKESTRASI İLE BALKAN YOLCULUĞU 7 EKİM’DE…

4.Uluslararası Balkan Müzik  Festivali, birçok kültüre ev sahipliği yapan, köklü tarihi ile yerli ve yabancı turistlerin destinasyon noktalarından biri ve Avrupa’nın üçüncü en büyük sinagogu olan tarihi Edirne Büyük Sinagogu’nda Muammer Ketencoğlu ve orkestrasının vereceği “Balkan Yolculuğu” konseri ile başlıyor. Rebetiko, Batı Anadolu folkloru ve Balkan müziğinin en tanınmış isimlerinden olan akordeon ustası Muammer Ketencoğlu ve orkestrası ile muhteşem bir müzik yolculuğu, 7 Ekim’de Edirne Büyük Sinagogu’nda müzikseverler ile buluşacak.

SUZAN KARDEŞ YENI PROJESİ “ÇALCAZZ”IN İLK KONSERİNİ EDİRNE’DE VERECEK!

Balkan müziklerinin sevilen seslerinden Suzan Kardeş yeni akustik sahne projesi “ÇalCazz” ile ilk kez 4. Uluslararası Balkan Müzik Festivalinde Edirne’de görücüye çıkıyor. Suzan Kardeş ve grubu hem Balkan temalı besteleri hem de herkesin sevdiği Trakya ve Balkan ezgilerini etnik-caz formunda yorumlamak üzere 4.Uluslararası Balkan Müzik Festivali kapsamında 8 Ekim’de Edirne Büyük Sinagogu’nda sahne alacaklar.

BU YIL FESTİVAL KAPSAMINDA İLK KEZ KLASİK MÜZİK GÜNLERİ DE DÜZENLENİYOR!

Festivalde bu yıl Trakya Üniversitesi’nin iş birliği ile Klasık Müzik Günleri düzenliyor. 8-9 Ekim tarihlerinde Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Ahmet Hamdi Zafer öncülüğünde Trakya Üniversitesi Konservatuarı hocalarından Ustalık Sınıfı Çalıştayı ve Trakya Ensemble Konseri de 4.Uluslararası Balkan Müzik Festivali’nde yerini alacak.

FESTİVALİN KAPANIŞINI BULGAR KAVAL VİRTİÖZÜ THEDOSSI SPASSOV YAPACAK!

“Dünyanın Kavalcısı” olarak bilinen, etnik müzik, caz ve klasik müziği sıra dışı bir üslupla harmanlayan Bulgar sanatçı Thedossi Spassov, şef Sela Can Dökmeci yönetimindeki Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası ile beraber 10 Ekim günü Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde katılımcılara unutulmaz bir konser sunacak.

FESTİVAL TAKVİMİ

7 EKİM

Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu

Edirne Büyük Sinagogu

20:00

8 EKİM

Suzan Kardeş “CalCAZZ”

Edirne Büyük Sinagogu

20:00

8-9 EKİM

Klasik Müzik Günleri Ustalık Sınıfı Çalıştayı

Edirne Büyük sinagogu, İtalyan Kilisesi, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salonu

11:00 – 16:00

9 EKİM

Trakya Ensemble

Edirne Büyük Sinagogu

20:00

10 EKİM

Theodossi Spassov & Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi

20:00