Magazin 01.06.2020 03:00 Güncelleme: 31.05.2020 23:47

6 OKTAVLIK SOPRANO…

 Soprano Banu Karaca, yeni teklisi "Heveslenme" de 6' ncı oktav sibemol notasına çıkmasıyla  Türkiye' de bir ilki gerçekleştirdi.
6 OKTAVLIK SOPRANO…

 Sözü ve Bestesi  Hüsniye Kaya' ya, düzenlemesi Celil Yavuz’a ait olan “Heveslenme” isimli duygusal şarkısını 1 Haziran’ dan itibaren Azka Müzik etiketiyle yayınlayan Banu Karaca şarkısında yorum tarzı ile bir ilki gerçekleştirdi. Şarkının içerisinde soprano sololara yer veren Banu Karaca, yüksek oktavda çıkarmış olduğu seslerle, Türkiye’ de örneği bulunmayan ve Dünya' da da çok az rastlanan bir yoruma imza attı. Elektronik alt yapı üzerine, klasik müzik  ve makamları sentezleyen Karaca, pop müziğe yeni bir soluk getirecek.  Emrah Özbilen’ in yönetmenliğinde kamera karşısına geçen Banu Karaca güzelliği ve zarafeti ile de dikkat çekti.

 “12 DiL’DE VE HER TARZDA”

 Türkiye’ nin önde gelen seçkin mekanlarında ve birçok ünlü markanın gala gecelerinde sahne çalışması yapan Banu Karaca; güçlü sesi, sahne hakimiyeti ve geniş repertuarı ile benzersiz bir performans sergiliyor. Klasik müzik eğitimi almasına rağmen her tarzı kendi formunda söylemesi ile dikkat çeken Banu Karaca, 12 dilde şarkı söyleyebiliyor. Sanatçı Klasik müzik' ten Grek müziğe uzanan geniş bir repertuvar’a sahip.

 ŞEREF LİSTESİNE GİRDİ

 Çocuk yaşlarından itibaren klasik müzik eğitimi alan ve iki üniversite mezunu olan Banu Karaca, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi  Opera Şan bölümünü ‘Özel öğrenci’ olarak kazandı. Eğitim süresi altı yıl olan Opera Şan ana sanat dalını üç buçuk yılda, üç ana sanat dalının birincisi olarak tamamladı ve Bilkent Üniversitesi Şeref listesinde yerini aldı.