Spor 20.04.2016 06:42

6 yıldır yenilmiyor

Bedensel engelli bilek güreşinde 3 dünya 5 Avrupa ve 2 Asya şampiyonluğu bulunan Gökhan Seven, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 6 yıldır yenilmiyor. YENİBİRLİK - Bilek güreşine 2006 yılında başlayan "Avatar" lakaplı Gökhan Seven, ilk uluslararası…
6 yıldır yenilmiyor

Bedensel engelli bilek güreşinde 3 dünya 5 Avrupa ve 2 Asya şampiyonluğu bulunan Gökhan Seven, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 6 yıldır yenilmiyor.

YENİBİRLİK - Bilek güreşine 2006 yılında başlayan "Avatar" lakaplı Gökhan Seven, ilk uluslararası derecesini 2010 yılında ABD'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak elde etti. Bu tarihten sonra 3 kez dünya şampiyonu olan, 5 Avrupa ve 2 de Asya şampiyonluğu elde eden Seven'in, 6 yıldır uluslararası ve ulusal şampiyonalarda bileğini büken olmadı. Son olarak 16 Nisan'da Karabük'te düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda oturarak büyük erkekler 65 kiloda iki kolda da altın madalya kazanan Seven'in yeni hedefi, Romanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda bir kez daha Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.
Bilek güreşinde 2006'dan bu yana ulusal ve uluslararası turnuvalarda yarıştığını söyledi.

Milli takıma seçildiği 2010 yılından bu yana Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmadığını ifade eden Seven şöyle konuştu

"Son olarak Karabük'te Türkiye şampiyonasında birinci oldum. Bu yarışma aynı zamanda Avrupa Şampiyonası seçmesiydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına yarıştım. Her iki kolda da altın madalya aldım. 6 yıldır yenilmezliğimi çok çalışmama ve azmime borçluyum çünkü bu iş gönül işi. Ben de bilek güreşini çok seviyorum ve çok çalışıyorum. Boş zamanlarımda sporla vaktimi geçiriyorum. Ortalama günde 1,5 saat ağırlık çalışması yapıyorum. Bunu haftanın beş günü yapıyorum. Diğer zamanlarda ise maç antrenmanları yapıyoruz." Gökhan Seven, Avrupa'daki başarıları sonrası kendisine "Avatar" filminde rol alan aktör Sam Worthington'a benzerliğinden dolayı "Avatar" lakabı takıldığını söyledi.