Dünya 18.03.2016 13:46

62'lik keskin nişancı IŞİD'e karşı

IŞİD'e karşı savaşmak için Şii milis güçlere katılan 62 yaşındaki keskin nişancı Ebu Tahsin, bir yıldan kısa süre içinde örgütün 137 militanını öldürdüğünü iddia etti. YENİBİRLİK - Irak'ta IŞİD'e…
62'lik keskin nişancı IŞİD'e karşı

IŞİD'e karşı savaşmak için Şii milis güçlere katılan 62 yaşındaki keskin nişancı Ebu Tahsin, bir yıldan kısa süre içinde örgütün 137 militanını öldürdüğünü iddia etti.

YENİBİRLİK - Irak’ta IŞİD’e karşı savaşmak için kurulan Halk Seferberlik Birlikleri, ‘tecrübeli’ keskin nişancısı Ebu Tahsin’in tanıtıldığı bir video yayınladı. Videoda, bugüne dek beş savaşa katıldığını anlatan 62 yaşındaki Tahsin, Halk Seferberlik Birlikleri safında savaşmasının amacının ülkesini savunmak olduğunu söyledi. Irak’ın Beyci bölgesinin kuzeyindeki Makul Dağları’nda aralık ayında kaydedilen görüntülerde Tahsin, milis güçlere katıldığı günden sonra 173 IŞİD militanı öldürdüğünü anlattı.
Yom Kipur Savaşı, İran-Irak Savaşı, Kuveyt’in İşgali ve Körfez Savaşı’na da katıldığını vurgulayan 62 yaşındaki keskin nişancı, Halk Seferberlik Birlikleri’nin YouTube üzerinden yayınladığı videoda, hedefini nasıl belirleyerek nişan aldığını da gösterdi. Kullandığı silah sayesinde vurduğu militanın yere düşmeden önce bir metre geriye savurduğunu söyleyen Tahsin, koruduğu bölgede hiçbir IŞİD militanının yaklaşamayacağını da belirtti: "Bu alanı görüyorsunuz… Yemin olsun ki hiç kimse buraya çıkamaz.” Bulunduğu bölgeyi terk etmeyi reddeden ve kendisine verilen bir aylık iznin 12. gününde geri dönen Ebu Tahsin, videoda neden savaşa katıldığını açıkladığı sırada radyodan gelen sesler nedeniyle yeniden pozisyon alarak ekip arkadaşlarıyla iletişime geçti, ardından da belirlediği hedefe ateş etti.