Spor 21.09.2018 06:18

635 Gün Sonra Gelen Galibiyet

ABD Ulusal Korumalı Futbol Ligi NFL'in 3. hafta açılış maçınd Cleveland Browns, New York Jets'i 21-17 mağlup ederek 1 sezon sonra ilk kez galibiyet sevinci yaşadı.
635 Gün Sonra Gelen Galibiyet

Bertan ERMAN

Maçın başında, her iki takımda da hücumlar koşu endeksli oyunlar oldu. Oyun kurucular Tyrod Taylor (Browns) ve Sam Darnold (Jets) istedikleri gibi pas oyunları kuramadı. Karşılaşmadaki ilk 7 hücum serisi puntla sonuçlandı ve ilk 15 dakikada sayı olmadı. New York Jets'in bu sezon Cleveland Browns'tan transfer ettiği running back Isaiah Crowell, önceki çeyrekten kalan hücumu, eski takımına karşı yaptığı 7 yardalık koşu touchdownıyla tamamladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Yeşil Beyazlılar, rakibi karşısında 7-0 öne geçti. (14.56) Fakat Crowell bu touchdownla yetinmedi. 25 yaşındaki running back, ilk yaptığı ilk touchdowndan yaklaşık 7 dakika sonra, bu sefer 2 yardalık koşu oyunu sonucunda gol bölgesine vardı ve farkı çift hanelere çıkardı (7.54) Touchdown sonrası ekstra golün sayı olmasıyla Jets, skoru 14-0'a getirdi. Browns ise, ilk sayılarını çeyreğin bitimine 23 saniye kala Greg Joseph'in alan golüyle buldu. New York Jets, soyunma odasına 14-3'lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte, Cleveland Browns'ı hareketlendirecek hamle Denzel Ward'dan geldi. Çaylak cornerback, Sam Darnold'ın pasını yakalayarak Jets adına hücum hakkını tazeleyen wide receiver Robby Anderson'ın topuna müdahalede bulundu. Fumble sonrası yere düşen topu kapan Ward, takımına yeni bir hücum hakkı kazandırdı. (6.19) Ohio ekibi, her ne kadar gol bölgesine 8 yarda uzaktan başlayan hücum serisinde touchdown yapamasa da, Greg Joseph'in 4. ve son hücum hakkında, 27 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile farkı tek hanelere indirdi. (5.21) Kahverengili ekip, çeyreğin bitimine 42 saniye kala maça ortak oldu. Running back Carlos Hyde'ın 1 yardalık koşu touchdownı sonrası, 2 yardalık 2 puan oyununda da çaylak oyun kurucu Baker Mayfield, yıldız wide receiver Jarvis Landry'nin pasını gol bölgesinde tuttu ve skora denge geldi. 14-14'lük beraberlikle girilen son 15 dakikanın ilk bölümlerinde, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdüren New York Jets, Jason Myers'ın 28 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle yeniden öne geçti. (8.56) Ancak Cleveland Browns, Carlos Hyde'ın ikinci kez 1 yardalık koşu oyunundan touchdown bulmasıyla üstünlüğü rakibinden kaptı. (2.04) Touchdown sonrası ekstra golün sayı olmasıyla Browns, farkı 4 sayıya çıkardı. Sam Darnold, maçın son saniyelerinde 2 kez interception pas attı ve Cleveland Browns mücadeleden 21-17 galip ayrıldı.

635 GÜN SONRA İLK KEZ

Geçen sezon oynadığı tüm karşılaşmalardan mağlup ayrılan Cleveland Browns, 19 maçlık bir aranın ardından galibiyetle tanıştı. Son olarak 24 Aralık 2016 tarihinde, sahasında oynadıkları San Diego Chargers'ı 20-17 yenen Ohio ekibi, 635 gün sonra ilk kez bir normal sezon maçını kazandı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 CLEVELAND BROWNS 

Baker Mayfield (QB): 23'te 17 pas isabeti, 201 yarda pas mesafesi, 2 sayı oyunu

Carlos Hyde (RB): 23 koşu oyunundan 99 yarda koşu mesafesi ve 2 koşu touchdownı

Greg Joseph (K): 2'de 2 alan golü, 1'de 1 ekstra gol

Denzel Ward (CB): 4 tackle, 1 fumble yapmaya zorlama ve 1 defansif recover

 NEW YORK JETS 

Isaiah Crowell (RB): 16 koşu oyununda 34 yarda koşu mesafesi ve 2 koşu touchdownı

Jordan Jenkins (LB): 2 tackle, 1 sack ve 1 fumble yapmaya zorlama