Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 12.09.2019 11:41

"8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık. Bu kapsamda kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacağız." dedi.
"8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşüm Planını açıklıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık. Bu kapsamda kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacağız." dedi.

Kurum, "2012 yılından bugüne kadar 53 ilde ilan edilen 281 çalışma alanımızda kentsel dönüşümü başlattık ve bu alanda 1 milyon 166 bağımsız birimin dönüşümünü başlattık, bir kısmı yapıldı hak sahiplerine teslim edildi, bir kısmı inşa aşamasında." diye konuştu.

'11 milyar lira kaynak sağlandı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum,"Bu çerçevede kira, taşınma yardımı, kamulaştırma yardımları olmak üzere belediyelerimize ve vatandaşlarımıza 11 milyar lira kaynak sağlandı." ifadelerini kullandı.

Orhantepe Mahallesi inşaatı aralık ayında tamamlanacak

Kartal'daki Orhantepe Mahallesi hakkında Kurum, "İnşallah inşaatlarımızı aralık ayında tamamlayacak ve vatandaşlarımıza yeni yuvalarını teslim edeceğiz." dedi.

'65 bin konutluk kentsel dönüşüm sürecini başlatmış bulunuyoruz'

Bakan Kurum, "25 bini İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de 65 bin konutluk kentsel dönüşüm sürecini başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.