Ekonomi 11.12.2018 15:44

8. Maden Türkiye Fuarı'na Geri Sayım Başladı

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı iş birliği ile düzenlenen Maden Türkiye 2018, 8. Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı, 13-16 Aralık 2018 tarihleri arasında tüm sektör profesyonellerini bir araya getirmek için hazır.
8. Maden Türkiye Fuarı'na Geri Sayım Başladı

Sektörün Avrasya Bölgesi’nde düzenlenen en kapsamlı fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece / İstanbul’da katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlayacak.

2004 yılından bu yana 30’un üzerinde ülkeden 1.969 katılımcı firma ile birlikte 40.416 yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar 2016 yılında 392 katılımcı ve 9.472 profesyonel ziyaretçi ile 4 salonda gerçekleştirildi. İstikrarlı büyümesine devam ederek 2018 yılında 5 salonda düzenlenecek olan fuarın ziyaretçi ve katılımı sayısında da önemli artışlar bekleniyor.

Fuar Sektörün Yurtdışına Açılan Kapısı Olacak

Çin, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nin milli katılım gerçekleştireceği fuarda yurt dışından alım heyetleri ağırlanacak. 2016 yılında Arnavutluk, Fransa, İran, Gürcistan, Yunanistan’dan alım heyetleri ağırlayan ve bu yıl da Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen fuarda, yabancı alım heyetleri ve katılımcı firmalar arasında önemli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Türkiye Maden Sektörü Gelişmeye Devam Ediyor

Ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayan madencilik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik olarak yapılan düzenlemeler son yıllarda hız kazanıyor. Bu faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesinin Türkiye’nin önümüzdeki 50 yıllık hedeflerine ulaşabilmesi için emin adımlar atmasını sağlayacağı yetkililerce ifade ediliyor. 2017 yılında verilen teşvik belgelerinin bir önceki yıla oranlar %45 daha fazla olması ve 2018 yılında yapılan düzenlemeler de bu konuda yapılan çalışmaların ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca 2019 yılında e-maden uygulamasına geçilerek maden izin süreçlerinin çok daha kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.

Sektördeki Gelişmeleri Sektördeki Profesyoneller Anlatacak

Maden Türkiye Fuarı esnasında gerçekleşecek olan seminer, sempozyum ve açık oturumlar ile sektördeki son teknolojiler, gelişmeler, yeni düzenlemeler ve mevzuatlar ile ilgili konular tartışılacak, değerlendirilecek. Fuar süresince Madenciliğin Güncel Sorunları, Yerli Maden Makineleri Üretimindeki Gelişmeler, Özel Maden Kabloları, Yüksek Dayanımlı Çeliklerle Aşınma Çözümleri, Konveyör Sistemleri ve Kullanılan Materyaller, Volvo Penta Stage 5 Motorları, Ekonomik Maden Aramacılığı, Cevher Hazırlama Mühendisliği ve Çalışma Alanları, 2016-2018 Yılları Arasında Türkiye’de Yapılan Kömür Sondajlarının Çoklu Analizleri, Smart Mining konularında düzenlenecek etkinlikler ile yurtiçinden ve yurtdışından profesyoneller bir araya gelerek maden sektörünün dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunacaklar.  

Maden Sektörünün Kritik Yılı 2018

Maden sektör temsilcileri 5 yıllık ihracat hedefleri arasındaki 15 milyar dolarlık maden ihracatı hedefinin yakalanması için 2018 yılının kritik olduğunu, madenlerimizin özelliklerine yönelik gerekli şartlar yerine getirildiğinde dünya ile rekabet edebilecek konuma geleceğimizi ifade ediyor.

2018 yılının en önemli maden etkinliği olan Maden Türkiye Fuarı pazardan geri kalmamanız, sektörde verimliliği arttıracak yenilikleri takip edebilmeniz, ulusal ve uluslararası güçlü iş birlikleri kurabilmeniz için en elverişli platformu hazırlıyor. Hemen online davetiyenizi alabilir ve B2B platformumuz sayesinde katılımcılarımıza ikili görüşme talebinde bulunabilirsiniz, fuardaki etkinliklerin keyfini çıkarabilir ve sektöre yön verenler arasındaki yerinizi alabilirsiniz.