Güncel - Yaşam 18.02.2016 07:02

AB: Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi. YENİBİRLİK - Ankara'da patlama! Servis araçlarına bombalı saldırıAnkara'da patlama! Servis araçlarına…
AB: Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.

YENİBİRLİK - Ankara'da patlama! Servis araçlarına bombalı saldırıAnkara'da patlama! Servis araçlarına bombalı saldırı
Merkel: Türkiye'nin yanındayızMerkel: Türkiye'nin yanındayız
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi.

Açıklamada "AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız" ifadesine yer verildi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla yarın yapılması planlanan Brüksel seyahatinin Ankara'daki saldırı nedeniyle iptal edildiğini ifade ederek, "Düşüncelerim kurbanlar ve ailelerinin yanında" dedi. 

AB Komisyonunun insani kriz yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides de Twitter hesabındaki açıklamasında, "Ankara'daki ölümcül saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Terör ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla bir arada olmalıyız" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, yarın AB Liderler Zirvesi marjında yapılacak olan Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gelecekti.

Ankara'daki terör saldırısının ardından Davutoğlu, Brüksel gezisini iptal etmişti.