Dünya 22.03.2016 21:58

ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyacımız var

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmerine ivme kazandırabilmek için ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi. YENİBİRLİK - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura,…
ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyacımız var

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmerine ivme kazandırabilmek için ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

YENİBİRLİK - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmerine ivme kazandırabilmek için ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi. De Mistura, Cenevre'de ikinci haftasına giren Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi ile bir araya geldi. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan de Mistura, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yarın Moskova'da gerçekleşecek görüşmenin müzakerelerin seyri açısından verimli geçmesini umut ettiğini ifade etti. De Mistura, "ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyacımız var. Müzakerelere devam etmek ve siyasi geçişi daha detaylı ele almak için Moskova'daki görüşmenin verimli geçmesini umut ediyoruz." dedi. Terörün, geçen cumartesi İstanbul'u ve bugün ise Brüksel'i hedef aldığına dikkati çeken de Mistura, "Buradan çıkarılması gereken mesaj, Suriye'deki yangının söndürülmesi ve krize siyasi bir çözüm bulunması." diye konuştu.