Dünya 29.03.2016 20:44

ABD'den "Esed Rusya sayesinde istikrar kazandı" mesajı

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rusya’nın DAEŞ terör örgütüne karşı savaşmak için girdiği Suriye’de Beşşar Esed rejimini destekleyerek tekrar istikrar kazanmasını sağladığını belirtti. YENİBİRLİK - ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford,…
ABD'den "Esed Rusya sayesinde istikrar kazandı" mesajı

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rusya’nın DAEŞ terör örgütüne karşı savaşmak için girdiği Suriye’de Beşşar Esed rejimini destekleyerek tekrar istikrar kazanmasını sağladığını belirtti.

YENİBİRLİK - ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Rusya’nın, DAEŞ terör örgütüne karşı savaşmak için girdiği Suriye’de, Beşşar Esed rejimini destekleyerek güçlenmesini sağladığını söyledi. Dunford Washington merkezli düşünce kuruluşu Strateji ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) katıldığı konferansta Rusya’nın Suriye’deki rolüne ilişkin konuştu. “Dürüst olmak gerekirse Esed rejimi geçen sene temmuz ya da ağustos ayında kötü durumdaydı ve şu anda ise tekrar istikrar sağlamış durumda” diyen Dunford, Rusya’nın Suriye’ye girmesiyle birlikte Esed rejiminin tekrar güç kazandığını belirtti.

"Esed’i güçlendirmek konusunda etkili oldular"
 

“Karşımıza ise söyle bir soru çıkıyor. Rusya neden ilk başta oraya girmişti? Belirttikleri sebebe göre DAEŞ’e karşı mücadele edeceklerdi. Şimdi ise Suriye’den çekildiklerini söylediler. Bana göre, DAEŞ’e karşı hala yapılması gereken iş var. Suriye’ye giriş sebepleri hakkında niyetlerinden emin değilim. Fakat kesinlikle Esed’i güçlendirmek konusunda etkili oldular.”