Dünya 04.03.2016 14:14

ABD'ye yasa boğan ölüm

YENİBİRLİK - Dünyanın, ABD'de Demokratların aday adaylarından Bernie Sanders'in Las Vegas'taki seçim kampanyası sırasında tanıştığı bebek hayatını kaybetti. Sosyalist aday Sanders'a benzemesi için başına beyaz peruk ve gözüne kocaman…
ABD'ye yasa boğan ölüm

YENİBİRLİK - Dünyanın, ABD’de Demokratların aday adaylarından Bernie Sanders’in Las Vegas’taki seçim kampanyası sırasında tanıştığı bebek hayatını kaybetti. Sosyalist aday Sanders’a benzemesi için başına beyaz peruk ve gözüne kocaman siyah çerçeveli gözlük takılan üç aylık bebeğin fotoğrafı tüm haber ajansları tarafından servis edildi ve kampanyanın en renkli karesi olarak sosyal medyanın çok konuşulanları arasına girdi.
Ancak şimdi tüm dünya “Bernie Baby” lakabı takılan Oliver Lomas isimli bebeğin ani bebek ölümü sendromu nedeniyle yaşamını yitirmesinin şokunu yaşıyor. Time dergisinin haberine göre 25 Şubat’ta ölen bebeğin ardından ailesi GoFundMe sitesinde hesap açarak, cenaze töreni masrafları için insanlardan destek olmasını istedi. Bugüne kadar 17 bin 500 dolar bağış toplandı.

ANİ BEBEK ÖLÜMÜ SENDROMU NEDİR?

Halk arasında "beşik ölümü" olarak bilinen ani bebek ölümü sendromu, bir hastalığı olmayan bebeğin yatakta nedensiz olarak ölü olarak bulunmasıdır. Yapılan otopsilerin ortak özelliği oksijensizlik bulgularının saptanmasıdır. Bir ayla bir yaş arası dönemde görülür. Olguların yüzde 90’ı ilk 6 aydadır. Özellikle gece geç saatlerde gerçekleşir. Kış aylarında ani bebek ölümü sıklığı artar. Ani bebek ölümü sendromu oranları bu konuda yürütülen çalışmalarla düşüş göstermektedir.